Ζήτησε συγγνώμη

Ένοχος ο Βασίλης Τσαγκάρης για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο παραολυμπιονίκης, Βασίλη Τσαγκάρης, για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου, Μάριου Λουκόπουλου τον Μάρτιο του 2017.

Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα και του αναγνώρισε μόνο, κατά πλειοψηφία, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Στον παραολυμπιονίκη επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν για να παραμέινει ελέυθερος είναι:

  • Εγγύηση 10.000
  • Εμφάνιση σε ΑΤ μια φορά το μήνα
  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων.

Ενοχή και από την Εισαγγελέα

Την ενοχή του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου τον Μάρτιο του 2017, είχε ζητήσει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας.

Δράστης και θύμα είχαν διενέξεις, καθώς ο κατηγορούμενος παραολυμπιονίκης διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος.

Η δολοφονία του ξενοδόχου έγινε μέσα στο πρακτορείο του κατηγορουμένου στο Μοσχάτο και ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο παραολυμπιονίκης είχε φροντίσει να κλείσει τις κάμερες που είχε στο κατάστημα του. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ο 47χρονος είχε προλάβει να καλέσει την αστυνομία από το κινητό του.

Ζήτησε συγγνώμη

Συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος ζήτησε ο ίδιος κατά την απολογία του όπου υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει το θύμα και εξέφρασε την μεταμέλεια του για όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 47χρονου.

Όπως υποστήριξε στο Δικαστήριο ο δεσμός του με την σύζυγο του θύματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κι αφού εκείνη τον είχε διαβεβαιώσει ότι είχε κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου, και δεν διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάποια πάντως από τα περιστατικά,. όπως τα αφηγήθηκε απολογούμενος, είχαν προκαλέσει τις αποστροφές της προέδρου της έδρας , όπως το γεγονός ότι το μοιραίο βράδυ είχε φροντίσει να κλείσει ι τις κάμερες που υπήρχαν μέσα στο πρακτορείο του.

«Έπεσε πάνω στο όπλο»

Για το βράδυ της δολοφονίας είπε στην αρχή της απολογίας του:

"Ήθελα να τον εκφοβίσω, να δώσω ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σκέφτηκα πως αν με βρίσει και με προσβάλλει θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω...Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτείθετο , ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο" .

«Με κολάκευσε ο θαυμασμός της»

Αναφερόμενος στη σχέση του με την σύζυγο του θύματος υποστήριξε ότι εκείνη του είχε τηλεφωνήσει πρώτη και όταν συναντήθηκαν του εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό της .

"Δεν το περίμενα. Της είπα: "είσαι παντρεμένη έχεις δυο παιδιά" και μου απάντησε πως τα τελευταία επτά χρόνια κοιμάται χωριστά με τον σύζυγό της και πως ήταν θεμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου. Με κολάκευσε αυτός ο θαυμασμός. Μετά από λίγες ημέρες την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη το κανόνισε".....

Λίγο αργότερα, είπε ο παραολυμπιονίκης, ο σύζυγος της με επισκέφθηκε στο πρακτορείο μου για να παίξει τζόκερ μαζί με τα παιδιά του.

"Μου είπε: «Άντε μήπως κερδίσουμε στα λεφτά γιατί εδώ μέσα άλλοι κερδίζουν στην αγάπη». Μου άφησε ένα τσαντάκι πάνω στον πάγκο επιδεικτικά, το οποίο ήταν ελαφρώς ανοιγμένο. Είχε μέσα όπλο" .

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακόμα σε συνάντηση που είχε με το θύμα του μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο, η οποία όπως είπε διήρκησε τέσσερις περίπου ώρες. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 47χρονος ξενοδόχος του ζήτησε, όπως υποστήριξε να καταθέσει ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε με την σύζυγό του, πρόταση την οποία ο Παραολυμπιονίκης αρνήθηκε.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, η πρόταση του έγινε από το θύμα αφού προηγούμενως ο ίδιος είχε πλησιάσει τον 47χρονο και τον ενημέρωσε πως είχε διακόψει τη σχέση του με την Κατερίνα και πως αν είχε τη δυαντότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, ποτέ δεν θα έκανε κάτι μαζί της και πως σε κάθε περίπτωση υπήρξαν για λίγο εραστές, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους.

"Αυτό που μου λες μου αρέσει. Θέλω να τα πούμε οι δυο μας μόνοι μας" απάντησε -σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο- το θύμα και ακολούθησε η τετράωρη συνάντηση των δυο ανδρών στο πρακτορείο του Παραολυμπιονίκη. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, όταν ανακοίνωσε στο θύμα την απόφασή του να μην καταθέσει ως μάρτυρας του στη δίκη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνος του τόνισε : "Αφού λες πως μετάνιωσες για τη σχέση σου, πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη".

Το βράδυ του φόνου

Για το βράδυ του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο στο πρακτορείο του, διότι το θύμα να του μιλήσει ξανά για το δικαστήριο που τον είχε καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας.

Είχαν προηγηθεί - τόνιςε- διάφορά περιστατικά απειλών και εκφοβισμού εναντίον του.

«Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της καμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία», ανέφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας το εύςτοχο σχόλιο της προέδρου:

«Δηλαδή μας λέτε ότι σκοπεύατε να βγάλετε όπλο και δεν θέλατε να υπάρχουν στοιχεία για ότι θα γινόταν εκεί μέσα;!».

Συνεχίζοντας ο Β. Τσαγκάρης, ειπε:

"Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε και άρχισε να μου φωνάζει: «Σακάτη, που πήδηξες τη γυναίκα μου , μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι να καταθέσεις».

Τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτωντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου «να δεις που μου πούλησαν κρότου»!

Εύλογη ήταν κι εδώ η παρέμβαση από έδρας :

Πρόεδρος : «Συγγνώμη, είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;»

Όπως ανέφερε ο παραολυμπιονίκης δεν περίμενε το θύμα να αμυνθεί και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει το όπλο ενώ επανέλαβε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να τον τρομάξει .

"Μου είπε με χτύπησες και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία...". ,

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ο κατηγορούμενος, "πέσανε ακόμη δυο πιστολιές". Ακολούθησαν και άλλες ενώ ο κατηγορούμενος έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού του και να φύγει.

"Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει...Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίιτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα" ,κατέληξε ο παραολυμπιονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.