Ενοχος ο Κουρτάκης, μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία

Ενοχος ο Κουρτάκης, μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο αθώωσε τον Π.Τζένο και κήρυξε ένοχο τον Γ.Κουρτακη για το αδίκημα της εξύβρισης σε σχέση με τον ίδιο τον υπουργό και για συκοφαντική δυσφήμιση ως προς τα ανήλικα τέκνα του.

Επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μήνες για την εξύβριση του Π.Καμμένου και 10 μήνες, για κάθε παθόντα, για τη συκοφαντική δυσφήμιση.

Κατά συγχώνευση των ποινών επέβαλλε στον Γ.Κουρτάκη τελική ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή .

Ο Γ.Κουρτάκης δεν ήταν παρών στο δικαστήριο κι εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο του.

Η ακροαματική διαδικασία

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη χθες  – μετά από μία αναβολή – στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κατά του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξη της εφημερίδας, Παναγιώτη Τζένου.

Αργά το βράδυ ο εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε στη εισήγηση του ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή Κουρτάκη, αλλά την απαλλαγή Τζένου. Συγκεκριμένα υποστήριξε: 

“Η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δεν αφορά και τους δυο κατηγορουμένους το ίδιο αλλά εξειδικεύεται στο τι αναφέρει ο καθένας σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντος Π. Καμμένου ή των τέκνων του. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει συναυτουργία.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα χρεωνόταν τμήματα του κατηγορητηρίου που δεν απευθύνονται σε αυτόν”.

Είπε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας για τον Π. Τζένο:

“Του αποδίδονται τα εξής:

Στην εκπομπή μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις διακοπές που φέρεται να έκανε ο πολιτικός ενάγων στις Άλπεις και ότι απαιτείται ένα κόστος για διακοπές στο συγκεκριμένο μέρος.

Το γεγονός ότι έκανε διακοπές στις Άλπεις αποδείχτηκε ότι δεν είναι ψευδές. Ο τρόπος που αναφέρθηκε δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα.

Έπειτα αναφέρεται ότι ο πολιτικός ενάγων έχει λάβει ένα βραβείο από το ούζο 12. Και αυτό αποδείχτηκε ότι είναι αληθές και δεν το αρνήθηκε ο πολιτικός ενάγων.

Για το κομμάτι αυτό ο κατηγορούμενος δεν φαίνεται να ισχυρίζεται κάτι ψευδές για τον πολιτικώς ενάγοντα ή να εκφράζει μια άποψη που θα μπορούσε να θίξει τον ίδιο ή την υπόληψη του ως πολιτικού αρχηγού.

Δεν τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης και θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος”.

Ενώ για τον Γ. Κουρτάκη, ο εισαγγελέας, υποστήριξε:

“Ανέφερε ότι “ξέρω πως τα χεις πάρει και το ξέρεις ότι ξέρω”. Δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Π. Καμμένου γιατί αφήνει την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος γνωρίζει κάτι μεμπτό. Είναι ψευδές, είναι πρόσφορη να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα καθώς τον παρουσιάζει ως πολιτικό που χρηματίζεται.

Στο κομμάτι που αναφέρεται στην κατανάλωση αλκοόλ από τον πολιτικώς ενάγοντα ουσιαστικά αναφέρει ότι καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του αφού δεν αντιλαμβάνεται τι του λέει ο πρωθυπουργός. Αυτά είναι ψεύδη και πρόσφορα να βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα.

Για όσα αναφέρει για τον πολιτικώς ενάγοντα για την πιθανή θετική στάση του απέναντι σε άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για τρομοκρατία είναι ψευδή. Ήταν πρόσφορα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα αφού όταν κάποιος είναι υπουργός εθνικής άμυνας ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτιση του με την τρομοκρατία.

Για τα ανήλικα τέκνα του πολιτικώς ενάγοντα με βάση τα αποσπάσματα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στο γιο του Π. Καμμένου. Στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί έχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις όπως φθορά καπνός ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν πήραν ψεύδη και προσφορά να θίξουν την τιμή και την υπόληψη των ανήλικων τέκνων ή και τον ίδιο τον πολιτικώς ενάγοντα.

Αποδείχτηκε πλήρως η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή. Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς το δόλο καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του πήραν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα.

Νωρίτερα στην απολογία του, ο Π.Τζένος, υποστήριξε:

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο είμαι εδώ. Συνελήφθην στο γραφείο μου μετά από εισβολή 20 ανδρών του τμήματος εκβιαστών. Βρέθηκα με χειροπεδες να διασυρομαι και δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο. Εγώ είπα μόνο ότι πήγε ταξίδι στις Άλπεις και για να πας εκεί χρειάζονται παράδες. Και μάλιστα σε μια περίοδο που εφαρμόζονται μνημονιακοί νόμοι που χειμάζουν το λαό και φέρουν την υπογραφή του κ. Καμμένου. Ο κ. Καμμένος έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να στοχοποιήσει την εφημερίδα. […] Εγώ στο ενοίκιο μένω”.

Οι δύο δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που αφορά σε σχόλια τους στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά” για τον ανήλικο γιο του Υπουργού, τον οποίο, όπως αναφέρεται στη μήνυση, εμφάνιζαν ως«φίλα προσκείμενο» σε πρόσωπα με τρομοκρατική δράση.

Κατά τον μηνυτή, η συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο του παιδιού του έγινε προκειμένου να αποσύρει ο ίδιος καταγγελίες σε βάρος των δημοσιογράφων σε σχέση με κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Σε μια κατάθεση – ποταμό, που κράτησε επί ώρες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο «για συμμορία» αναφερόμενος στους δύο κατηγορούμενους, «που ετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλει το χτύπημα».

Αποσπάσματα από την κατάθεση – ποταμό του Πάνου Καμμένου

«Δέχτηκα ερώτηση από στρατιωτικό ακόλουθο πρεσβείας. Αλλά αν πήδαγε το παιδί από τον 3ο, θα ήμασταν εδώ και θα κλαίγαμε όλοι μαζί. Δεν είναι δύσκολο να συμβεί όταν τον στοχοποιούν και του καταστρέφουν τη ζωή εξαιτίας του πατέρα του. Θα ήθελα η δικαιοσύνη τουλάχιστον να σταματήσει τη στοχοποίηση παιδιών.

Να ρωτήσετε τους κατηγορούμενους από που τα έχω πάρει και από ποιον τα έχω πάρει και να δικαστώ εδώ …Ισχυρίζονται ότι είμαι τζαμπατζής και χρησιμοποιώ την ιδιότητα μου για να κάνω δωρεάν διακοπές. Εγώ δεν έχω πάρει κανένα δώρο. Τα λένε αυτά για οδηγηθούν στο επόμενο συμπέρασμα ότι τα παίρνω και ότι είμαι διεφθαρμένος. Κάποιοι πήγαιναν με το Χριστοφοράκο και επέβλεπαν φόρμουλα ένα κι έτσι τα έπαιρναν.

Πρόκειται περί συμμορίας που ετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλει το χτύπημα…Τα ναρκωτικά έχουν άμεση σχέση. Το πλοίο «Noor one» που πιάστηκε με δυο τόνους ναρκωτικά, έχει άμεση σχέση με τον ιδιοκτήτη του Μέσου από τον οποίο πληρώνεται ο κ. Κουρτάκης. Υπάρχει μυστική κατάθεση του καπετάνιου στο λιμενικό που έχει προκαλέσει νέα έρευνα με πρωτοβουλία μου…Αυτά θέλουν να σταματήσω να ψάχνω. Είναι αλυσίδα του εκβιασμού. Γνωρίζουν ότι έχουν δολοφονηθεί μάρτυρες και συνεχίζουν να παίρνουν αναβολές για να φοβηθώ.

Αν συνεχίσεις να ασχολείσαι με το «Noor one», που είναι του συνεργάτη μου στο METRORAMA τότε θα βγάλω ότι ο γιος σου είναι τρομοκράτης. Αυτός είναι ο εκβιασμός …Ο Τζένος κάποια στιγμή συμπεριελήφθη σε μια λίστα με φερόμενους ως εισπράττοντες από το ΚΕΕΛΠΝΟ …Ακόμα και οι έμποροι ναρκωτικών τα έπαιρναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν και ο κ. Κουρτάκης στη λίστα.

Ο κ. Κουρτάκης είπε και ψέματα στη Βουλή ότι έκανε το ραδιόφωνο με δικά του χρήματα. Δεν ξέρω πολλούς δημοσιογράφους με 1,4 εκατ. στην άκρη. Αποδείχτηκε ότι, σε ένα από τα δάνεια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, έχει εγγυητή off shore εταιρία που ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή.

Ο 15χρονος γιος μου ήρθε κλαίγοντας στο σπίτι και μου επέρριψε και ευθύνες, λέγοντας μου γιατί ρε μπαμπά εξαιτίας σου να δέχομαι αυτό το μπουλινγκ. Τα παιδιά έχουν υποστεί μια τεράστια ζημιά και το έκαναν αυτό επειδή ξέρουν ότι με πονάει.

Ο Χίος είπε μετά την προηγούμενη αναβολή του δικαστηρίου, ότι έχει ανοίξει casus belli στον Πειραιά και ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι φίλος με τους συλληφθέντες δεν είναι και από τα καλύτερα παιδιά και ότι η επόμενη μέρα του Βαγγέλη δεν θα είναι ρόδινη για τον Πάνο. Ακόμα και εδώ, αν κλείσουμε τις πόρτες του δικαστηρίου, θα βρούμε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει κοντά στο Μαρινάκη.

Τζένος: Θέλει να πει ότι είμαστε έμποροι ναρκωτικών και να μας στοχοποιήσει στην κοινωνία

Καμμένος: Εκβιαστής παιδιών είσαι.

Τζένος: Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου….

Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσεις συγνώμη αποσύρω τη μύνηση που έχω καταθέσει….

Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών….Δεν ζητώ συγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις…

Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο “Μετρόραμα” του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσιώνη …και συστεγάζεστε.

Καμμένος απευθυνόμενος στον συνήγορο υπεράσπισης, Μάκη Βορίδη: Εσείς ξέρετε περισσότερα για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ ως υπουργός υγείας.

Βορίδης: Από που γνωρίζετε για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του «Noor One».

Καμμένος: Γνωρίζω την υπόθεση του «Noor One» επειδή απειλήθηκαν μάρτυρες και για να μην σκοτωθούν …Και σε εσάς λέγανε ότι γυρίζατε με το τσεκούρι και παίρνατε κεφάλια…

Βορίδης: Δεν την έχω αρνηθεί ποτέ αυτή τη φωτογραφία.

Βορίδης: Τα σχόλια αυτά (για το παιδί) δεν είναι συνδεδεμένα με το δικό σας πολιτικό ρόλο;

Καμμένος: Η οικογενειακή ευθύνη ξέρω ότι υπάρχει μόνο στα βιβλία του Χίτλερ και σε ναζιστικά καθεστώτα. Τώρα αν εσείς την επικαλείστε …Αντιλαμβάνομαι ότι εσείς υποστηρίζατε πάντα την οικογενειακή ευθύνη και τέτοιου είδους θεωρίες και δεν έχω να πω τίποτα. 

Έλενα Τζούλη: Έκαναν ζημιά στα παιδιά μου

Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στην κατάθεσή της και η σύζυγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Έλενα Τζούλη. 

|«Ο σύζυγος μου δεν έχει μεγάλη περιουσία. Την βουλευτική του αποζημίωση λαμβάνει. Νοικιάζουμε σπίτι. Δεν έχουμε δικό μας σπίτι. Είμαστε στο ενοίκιο δέκα χρόνια τώρα. Οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούνται με τα παιδιά μας. Την πρώτη φορά δημοσίευσαν φωτογραφίες τους.

Όταν κατέθεσε [ο σύζυγός μου] στη Δικαιοσύνη τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Κουρτάκης τηλεφώνησε μπροστά μου και του είπε: «Πούστη Καμμένε μάζεψε πίσω τη λίστα, θα σε γαμήσω από σήμερα τα πόδια σου θα κυκλοφορούν με δέκα αστυνομικούς».

Ο Κουρτάκης υλοποίησε την πρώτη απειλή, φωτογραφίζοντας τα παιδιά μου. Ο κ. Κουρτάκης συνεχίζει με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στα οποία ο σύζυγος μου δεν απαντά. Αυτό που ήθελε να καταδείξει ο σύζυγος μου ήταν ότι οι κ. Κουρτάκης και Τζένος είχαν εργαστεί στην εφημερίδα του καταδικασθέντα για εμπόριο ναρκωτικών Κοτσιώνη. Έκανε αγωγή ο Κουρτάκης, ισχυριζόμενος ότι ο σύζυγος μου ήθελε να τον πει έμπορο ναρκωτικών.

Έρχονται και λένε ότι ο άνδρας μου είναι χρόνια αλκοολικός και αν του ανοίξεις το κεφάλι θα βρεις μέσα ποτό και αυτό δείχνει ότι ως υπουργός εθνικής άμυνας δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του. Το πιο σοβαρό είναι για τα παιδιά. Διατυμπανίζουν και διαφημίζουν τα «Παραπολιτικά». «Πάρτε να δείτε διασταυρωμένο ρεπορτάζ για το γιο του Καμμένου».

Μου έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στα παιδιά μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με τα παιδιά μου. Τι συμβόλαια έχουν κάνει, με ποιον κλπ, θα μας τα πουν οι ίδιοι. Ας κάνουν ότι θέλουν με τον υπουργό, με τα παιδιά μου δεν θα επιτρέψω να παίξουν. Αυτά είναι συμβόλαια εξόντωσης. Επιστρατεύουν τον κίτρινο Τύπο με κατασκευασμένα δημοσιεύματα.

Θίγονται και τα τρία μας παιδιά. Δεν ήθελαν να πάνε σχολείο. Δέχονται επιθέσεις στο Facebook από ομάδες φασιστών. Τα παιδιά πάνε σχολείο …Εγώ σήμερα ήρθα εδώ ως μητέρα και περιμένω τα στοιχεία τα φοβερά που διαφήμιζαν για να αποκομίσουν και περιουσιακό όφελος από την πώληση της φυλλάδας τους.

Η Ρούπα είναι δηλωμένη. Λέει «είμαι τρομοκράτισσα και θα σκότωνα και δέκα αν δεν με πιάνατε». Δεν λέει απλώς ότι είναι αναρχικός. Εντάξει, ένα παιδί στην εφηβεία θα μπορούσε…Το συνεχίζει όμως. Τα παιδιά μου έχουν στιγματιστεί …Η εκβίαση είναι «μη μιλάς γιατί θα πιάσω όλη σου την οικογένεια. Σταμάτα να ασχολείσαι με το «noor1», σταμάτα να ασχολείσαι με το ΚΕΕΛΠΝΟ» …Η λίστα είχε πολλά ονόματα. Την πήγε στην αρμόδια αρχή. Δεν έκανε καμία αναφορά σε ονόματα.

Του τηλεφώνησαν και άλλοι δημοσιογράφοι, αλλά ο μόνος που πήρε και απείλησε ότι τα πόδια σου θα κυκλοφορούν με δέκα αστυνομικούς, ήταν ο κ. Κουρτάκης …Πέρα ότι τον είπαν χρόνιο αλκοολικό και ότι παίρνει μίζες, ισχυρίστηκαν ότι είναι σε παρακρατικές και τρομοκρατικές ομάδες, επειδή είναι τρομοκράτης το παιδί του …Όσα αναφέρονται για το παιδί, είναι συκοφαντικά, δυσφημιστικά και εκβιαστικά, προκειμένου ο σύζυγος μου να σταματήσει να ασχολείται με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Noor One.

Δεν σταματάνε. Είναι αδίστακτοι. Πριν μια ώρα, άλλοι συνάδελφοι τους στα «Παραπολιτικά» τον αποκάλεσαν [το σύζυγό μου] τρελό και ημιπαράφρονα …Που κρύβεται ο μάγκας ο Κουρτάκης, ο πολλά βαρύς να μου φέρει τις αποδείξεις ότι τα παιδιά μου είναι τρομοκράτες. Που κρύβεται; Φέρτε μου τα στοιχεία ότι είναι τρομοκράτες. Είστε αδίστακτοι.

Ο κ. Κουρτάκης έπιασε τον κ. Παππά, τον τότε υπουργό επικράτειας, επειδή ο κ. Μαρινάκης ήθελε τότε να πάρει άδεια καναλιού και τον είχε συνοδεύσει ο Κουρτάκης ως φίλος του στο δωμάτιο που έκαναν τις προσφορές. Και τότε ο κ. Κουρτάκης είχε ζητήσει από τον Παππά να μεσολαβήσει στον Καμμένο για να τα βρούνε. Όταν ήρθε ο Καμμένος και μου είπε ότι ο Κουρτάκης του ζήτησε συγγνώμη, απάντησα ότι δεν αποσύρω καμία μήνυση.

Ιωάννης Βιρίνης: «Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν»

Στη δική του κατάθεση, ο φίλος της οικογένειας Καμμένου, Ιωάννης Βιρίνης, υποστήριξε:

Είναι αστειότητες ότι είναι αλκοολικός. Τα παιδιά του τα είδα την ημέρα με τα «Παραπολιτικά», με αυτά για τη Ρούπα. Το ίδιο βράδυ ήμουν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου. Δεν υπήρχε διευκρίνιση για ποιο παιδί έλεγαν. Είχαν πανικοβληθεί και κλαίγανε τα παιδιά. Την επόμενη μέρα ο 15χρονος μου είπε ότι έρχομαι στο σπίτι σου και νομίζω ότι με παρακολουθούν …Επειδή την οικογένεια Καμμένου τη γνωρίζω, όπως και τα οικονομικά τους, βάζω και τα δυο χέρια μου στη φωτιά ότι είναι έντιμος ο Πάνος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter