Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς – «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά

Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς – «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ένορκοι και δικαστές αποφάσισαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βίασε τους δύο από τους τέσσερις καταγγέλλοντες.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών για κάθε πράξη.

Μετά από διάσκεψη τριών ωρών, το δικαστήριο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την ετυμηγορία του για τον κατηγορούμενο. Παρόντες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Ειδικότερα, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2 ένορκοι) για τον πρώτο μηνυτή Α., αθώος ομόφωνα για τον Δ.Μ που δεν ήρθε στο δικαστήριο, (4-3) ένοχος για S, μειοψήφησαν 1 ένορκος, η πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών και (5-2) ένοχος για τον Π.Φ, μειοψήφησαν πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Βαρύ ήταν το κλίμα από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπου στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Την απόρριψη και δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγναδης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας «από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας σε έντονο ύφος τόνισε: «Είναι ντροπή για τον εισαγγελέα να μην έχει ακούσει την αποδεικτική διαδικασία και τα όσα ανέφερα για την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη».

«Ντροπή είναι ο βιασμός παιδιών» φώναξε κάποιος από το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν ακριβώς έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό για τον πρότερο σύννομο βίο και κατά πλειοψηφία 5-2 (μειοψηφία ενός ένορκου κ της προέδρου) το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter