Ένοχος ο Μπενζεμά – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, για την υπόθεση εκβιασμού του Βαλμπουενά

Ένοχος ο Μπενζεμά – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, για την υπόθεση εκβιασμού του Βαλμπουενά

Ο Καρίμ Μπενζεμά καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών σε μονοετή φυλάκιση με αναστολή και θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ, για την υπόθεση του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με ερωτικό βίντεο.

Οι δικηγόροι του Γάλλου σούπερ σταρ της Ρεάλ είχαν ζητήσει την απαλλαγή του από τις κατηγορίες για τον εκβιασμό, ενώ είχαν επιτεθεί και στον Βαλμπουενά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, λέγοντας ότι «είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο. Και υπάρχει άλλο ένα θέμα καθώς ουδείς ασχολείται με τη γυναίκα που είναι μαζί, ούτε καν οι αστυνομικοί. Ο Βαλμπουενά έγραψε το βίντεο σαν να έβγαζε selfie. Η κοπέλα δεν ήξερε ότι γινόταν καταγραφή. Το να γράψεις σε βίντεο κάποιον χωρίς να το γνωρίζει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι παράνομο».

Σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του Μπενζεμά από τους δικηγόρους του ειπώθηκε: «Σε όλη την καριέρα του έχει πάρει μόνο τρεις κίτρινες κάρτες, έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες και εξακολουθεί να πληρώνει φόρους στη Γαλλία. Για ποιο λόγο να εμπλεκόταν σε μια εγκληματική πράξη;».

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, είχε τονίσει ότι «ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε. Δεν έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά, όμως τον συμβούλευσε να πάρει την σωστή απόφαση».

Το δικαστήριο θεώρησε πως ο Μπενζεμά δεν κατάλαβε τον εγκληματικό χαρακτήρα των όσων έπραξε και γι’ αυτό του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter