Ενστάσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Ενστάσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Ενστάσεις_x000D_
εξέφρασαν στον υπουργό Δικαιοσύνης 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση που_x000D_
πραγματοποιήθηκε στη Βουλή λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για_x000D_
τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται για τους Μάρκο Μπόλαρη, Νίνα Κασιμάτη, Γεωργία Γεννιά και Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν αρμόδιες πηγές στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η συζήτηση ανάμεσα στους διαφωνούντες βουλευτές και τον Σταύρο Κοντονή έκλεισε «πολύ καλά», καθώς «καλύφθηκαν καταρχήν», όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές. Να σημειωθεί όμως ότι δεν αποκλείστηκε το γεγονός πως μπορεί να καταγραφεί διαφοροποίηση από κάποιον εκ των τεσσάρων κατά τη ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Αναφορικά με ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές στο νομοσχέδιο, οι πληροφορίες θέλουν τον κορμό του νομοσχεδίου να παραμένει ως έχει, δίχως να αποκλείονται μικρές αλλαγές. Σχετικά με την υπερψήφιση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η θέση των υψηλόβαθμων κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «διεκδικούμε τη συναίνεση από τις δυνάμεις του ευρύτερου κέντρου για να προκύψει μεγαλύτερη πλειοψηφία», στηλιτεύοντας παράλληλα τον κοινοβουλευτικό κατακερματισμό της ΝΔ ως προς το εν λόγω ζήτημα.

«Το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές για την αναγκαιότητα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, καταλήγοντας: «Και αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter