Ενστάσεις κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα golden boys του ΕΦΚΑ από βουλευτή της ΝΔ

Ενστάσεις κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα golden boys του ΕΦΚΑ από βουλευτή της ΝΔ

Κριτική στο νομοσχέδιο για την πρόσληψη golden boys στον ΕΦΚΑ και τη δημιουργία ΑΕ που θα εκποιήσει την ακίνητη περιουσία του φορέα κοινωνικής ασφάλισης άσκησε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της πλειοψηφίας, Άννα Ευθυμίου, η οποία είχε εκφράσει ενστάσεις και στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Η κ. Ευθυμίου επισήμανε πως πρέπει να προβλεφθούν «αυστηρά κριτήρια» για την πρόσληψη των διευθυντικών στελεχών που θα πληρώνονται με πλουσιοπάροχους μισθούς, ευθυγραμμιζόμενη με την κριτική της εισηγήτριας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία τονίζει πως τα προσόντα που ζητούνται για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων δεν επαρκούν ούτε για απλή πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.

Η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε, επίσης, να εξεταστούν «εναλλακτικές λύσεις», όπως η ανανέωση συμβάσεων των νέων επιστημόνων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο ξεκίνησε επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι επικρατεί προβληματισμός στις τάξεις των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για την κατάσταση που δρομολογείται στον οργανισμό, τονίζοντας ότι πρέπει «να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν στους υπαλλήλους αυτούς», προσφέροντας «περισσότερα κίνητρα».

Σημειωτέον ότι η κ. Ευθυμίου είχε ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να υπάρξει νομοθετική βελτίωση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Παρά την κριτική, η βουλευτής της συμπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter