Ένταλμα σύλληψης για τον Πουιτζντεμόντ – Παραμένει στις Βρυξέλλες

Ένταλμα σύλληψης για τον Πουιτζντεμόντ – Παραμένει στις Βρυξέλλες

Μια Ισπανίδα δικαστής εξέδωσε ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη Κάρλες Πουιτζντεμόντ, δήλωσε χθες τη νύχτα ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

«Μόλις άκουσα από τον πελάτη μου ότι το ένταλμα εκδόθηκε και στρέφεται εναντίον του προέδρου και τεσσάρων ακόμη μελών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο Βέλγιο», τόνισε ο Μπέκερτ.

«Ο κ. Πουιτζντεμόντ θα μείνει εδώ. Έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές καθόλη τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Βέλγος δικηγόρος.

Διάγγελμα Πουιτζντεμόντ από το Βέλγιο: «Απαιτώ να αποφυλακιστούν οι προφυλακισθέντες της καταλανικής ηγεσίας

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζντεμόντ απαίτησε χθες την απελευθέρωση των οχτώ πρώην μελών του υπουργικού συμβουλίου της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης που νωρίτερα σήμερα η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκισή τους.

«Ως πρόεδρος της νόμιμης κυβέρνησης της Καταλονίας, απαιτώ την αποφυλάκιση των συμβούλων (υπουργών) και του αντιπροέδρου Οριόλ Ζουνκέρας», δήλωσε σε διάγγελμά του σε καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Πουιτζντεμόντ από το Βέλγιο όπου βρίσκεται.

Σε βάρος των υπουργών διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter