Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας κατά την πορεία για την επίσκεψη Μέρκελ (Photos)

Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας κατά την πορεία για την επίσκεψη Μέρκελ (Photos)

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής.

Οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι την Σταδίου, στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη. Εκεί σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι διαδηλωτές θέλησαν να περάσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που είχε παραταχθεί και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Δείτε επίσης: Τσίπρας προς Μέρκελ: Έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter