Ένταση με μολότοφ και κρότου λάμψης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Ένταση με μολότοφ και κρότου λάμψης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και άρχιζε να πετά πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο Στρατιώτη. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας  χρήση χημικών, κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους νεαρούς. Το επεισόδιο διήρκεσε λίγη ώρα.

Πλήθος μαθητών με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν έως το Σύνταγμα όπου και σημειώθηκαν τα επεισόδια. 



Πάνω από 700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, με τα αιτήματά τους να αφορούν την μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργατών καθαριότητας.

Τα μαθητικά συλλαλητήρια έρχονται ως απάντηση στα σχέδια της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η οποία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει στα υπό κατάληψη σχολεία σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η αναπλήρωση των χαμένων ωρών μαθημάτων θα γίνει τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter