Επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία

Ένταση μεταξύ συνδικαλιστών και ΜΑΤ στο Υπουργείο Υγείας (Photos)

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:30 στο υπουργείο Υγείας, όταν ομάδα συνδικαλιστών επιχείρησε να μπει στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Στο σημείο βρισκόντουσαν άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι απωθήθηκαν ενώ τελικά επετράπη σε αντιπροσωπία τους να εισέλθει στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του.

Μοίρασαν ψωμί και ελιές

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ μοίρασαν συμβολικά ψωμί και ελιές λέγοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια.

Κάποιοι επίσης, είχαν φορέσει μάσκες του Τσίπρα και του Πολάκη και κρατούσαν ζώνες στις οποίες έφτιαχναν νέες τρύπες, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι αδυνατίζουν λόγω της λιτότητας.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Την ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018 προγραμματίζουμε Πανελλαδική Κινητοποίηση

- Για την ΑΤΤΙΚΗ 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ

- Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

• Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

• Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.