Ένταση στη Βουλή με τις εμφυλιοπολεμικές προκλήσεις χρυσαυγίτη

Ένταση στη Βουλή με τις εμφυλιοπολεμικές προκλήσεις χρυσαυγίτη

Σε ένα ακόμα παραλήρημα εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα προχώρησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής από το βήμα της Βουλής, ζητώντας να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης αποζημιώσεων για τα «θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το ΚΚΕ» την περίοδο 1946 – 1949.

«Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο χρυσαυγίτης, με τον προεδρεύοντα, Γ. Λαμπρούλη, να σπεύδει να απαντήσει: «Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω».

«Έλα, έλα! Τι είναι αυτά που λες;» πετάχτηκε ο Γ. Λαγός ενώ παράλληλα από τα έδρανα των νεοναζιστών είχε προκληθεί οχλαγωγία. «Περάστε έξω παρακαλώ!» επανέλαβε ο κ. Λαμπρούλης, με τον Λαγό να τον απειλεί ότι θα καταθέσει αγωγές και τον Ηλιόπουλο να τον αποκαλεί «καραγκιόζη».

«Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ! Είστε δολοφόνοι υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση» αντέτεινε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λαμπρούλης, με την φρουρά της Βουλής να κινητοποιείται πάραυτα έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας περιμένοντας εντολές.

«Εσείς είστε δολοφόνοι» φώναξε ο έτερος φασίστας βουλευτής, Αν. Γρέγος, με τον κ. Λαμπρούλη να επανέρχεται: «Σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω».

«Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;» ξαναπετάχτηκε ο Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες. Παρακαλώ», ήταν οι φράσεις με τις οποίες έληξε ο Γιώργος Λαμπρούλης το επεισόδιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter