Ένταση στη Βουλή: «Το παραχέσατε» – «Πες το δυνατά αν είσαι άντρας»

Ένταση στη Βουλή: «Το παραχέσατε» – «Πες το δυνατά αν είσαι άντρας»

Μια φωνή από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Όλα συνέβησαν όταν ο πρώην πρωθυπουργός, ξεφεύγοντας από την ουσία της υπόθεσης μίλησε για «το άνοιγμα των συνόρων» από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και αποκάλεσε τους δυστυχείς πρόσφυγες που έφταναν κατά κύματα στην Ελλάδα «λαθρομετανάστες».

Η λέξη αυτή εξόργισε προφανώς κάποιον βουλευτή ο οποίος από τα έδρανα φώναξε στον κ. Σαμαρά «το παραχέσατε» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να φωνάζει στον βουλευτή να πει δυνατότερα τη λέξη που χρησιμοποίησε «αν είναι άντρας».

Τότε παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο Νίκος Βούτσης έκανε αυστηρή παρατήρηση στον βουλευτή και ζήτησε να διαγραφεί η εν λόγω φράση από τα πρακτικά.

Είναι πάντως παράδοξο το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ενοχλήθηκε από μια πράγματι αμετροεπέστατη και απαράδεκτη φράση που του απηύθηνε συνάδελφός του βουλευτής, την ίδια στιγμή που δίχως κανέναν δισταγμό αποκαλούσε περίπου ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες «λαθραίους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter