Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – «Το ήξερε το ίδιο βράδυ ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία Φύσσα» λέει ο Μίχος

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – «Το ήξερε το ίδιο βράδυ ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία Φύσσα» λέει ο Μίχος

Με τις απολογίες των πρώην βουλευτών Νίκου Κούζηλου και Νίκου Μίχου συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ των συνηγόρων. Αφορμή στάθηκε η παραίνεση του συνηγόρου του Νίκου Μίχου προς τον πελάτη του προκειμένου να αναφερθεί στις ιδεολογικές διαφορές του με τη Χρυσή Αυγή

«Είστε γελοίοι» άρχισε να φωνάζει ο συνήγορος του Νίκου Μίχου. «Φασιστάκο» απαντούσαν από τα πιο πίσω έδρανα άλλοι συνήγοροι με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση.

Η απολογία του Νίκου Μίχου

Ο Νίκος Μίχος κατά τη διάρκεια της απολογίας του είπε πως την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα βρισκόταν στην Εύβοια και πρόσθεσε πως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Νίκος Μιχαλολιάκος το γνώριζε από το ίδιο βράδυ.

«Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιαστικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κανεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά ειπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ» ανέφερε το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής».

«Οι υπεύθυνοι, ας πάνε ισόβια κι αυτό αξίζει. Όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους» πρόσθεσε.

Πρόεδρος: «Ποιος σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;».

Κ: «Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα, έβριζε θεούς και δαίμονες».

Π: «Και ο αρχηγός;».

Κ: «Αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός, σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε ρε Γιάννη; Μου λέει εκείνος ο ηλίθιος!».

Π: «Τον ήξερε δηλαδή;».

Κ: «Δεν ξέρω».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αποχώρησε από το κόμμα το 2017, καθώς είχε την άποψη ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα και την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλλιεργατών θα έπρεπε να υπήρχαν διαγραφές.

«Μετά τον Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από τη φυλακή, θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε. Όπως και μετά την επίθεση στους αλλιεργάτες. Ήταν αισχρό. Ένα άλλο θέμα που με πείραξε ήταν το πού πήγαιναν τα λεφτά από τις συνδρομές και όχι μόνο. Οι δράσεις είχαν σταματήσει. Πού πήγαιναν τα χρήματα;» είπε σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αποχώρηση.

Η απολογία του Νίκου Κούζηλου

Από την πλευρά του, στην απολογία του ο Νίκος Κούζηλος αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Υποστήριξε ότι όσα λέγονται για ιεραρχία στο κόμμα και στρατιωτική δομή δεν είναι αλήθεια.

«Πρόκειται για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής» είπε ο πρώην βουλευτής εξηγώντας στο Δικαστήριο ότι μπήκε στην οργάνωση το 2004, αλλά δεν είχε έντονη δράση καθώς έλειπε συχνά λόγω δουλειάς.

«Έχω μιλήσει μια φορά για 1,5 λεπτό. Είχα πει συνεχίστε τον αγώνα σας πάνω κάτω. Η φράση μου «τα παιδιά είναι παντού» ήταν για επιβράβευση επειδή έδιναν φυλλάδια παντού. Το επίπεδο δεν ήταν υψηλό. Φαινόταν και από την εμφάνιση, το καταλάβαινες» ανέφερε ο Νικος Κούζηλος σχετικά με φράση του σε ομιλία.

Για τη δολοφονία Φύσσα

Σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως την έμαθε από τα κανάλια. «Έμαθα από τα κανάλια για ένα περιστατικό στο Κερατσινι. Μετά άρχισαν να λένε για κάποιον που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ρωτούσαμε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά κάνεις δεν ήξερε τον Ρουπακια. Ήμασταν όλοι κάπως. Υπήρχε η δήλωση Δένδια ότι «θα τους κλείσω όλους φυλακή», όποτε δεν ξεραμε τι γινόταν. Από τη δικογραφία γνωρίζω, όσα γνωρίζω» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής στην οργάνωση, λέγοντας ότι «όπως είπε και ο Ηλίας ο Κασιδιάρης ήταν μια προσπάθεια να πηγαίνουν συντεταγμένοι στο σημείο, να υπάρχει μια ωραία εικόνα. Τα παραγγέλματα ήταν για να υπάρχει ωραία εικόνα. Αυτά που λένε περί ιεραρχίας και Μιχαλολιάκου δεν ισχύουν. Εμάς μας έλεγε να είμαστε σωστοί και να κάνουμε ότι νομίζουμε» κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter