Ένταση στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών – Μέλη του Ρουβίκωνα προσπαθούν να καταλάβουν ξανά την αίθουσα (Photo)

Ένταση στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών – Μέλη του Ρουβίκωνα προσπαθούν να καταλάβουν ξανά την αίθουσα (Photo)

Ένταση επικρατεί στη Φιλοσοφική Σχολή αφού φοιτητές που έχουν προσχωρήσει στον Ρουβίκωνα επιχειρούν ανακατάληψη του «γραφείου» του Ρουβίκωνα.

Ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε γύρω στις 10 το πρωί για να ανοίξει το «γραφείο» στη Σχολή, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία έκπληξη αφού πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι εμπόδισαν τα μέλη του Ρουβίκωνα να περάσουν.  Έκτοτε επικρατεί ένταση στο σημείο καθώς δεν υποχωρούν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι νεαροί.

Το πρωί οι καθηγητές ανακατέλαβαν την αίθουσα 516 που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας για να στήσει τα γραφεία του, κάνοντας «έξωση» στην αναρχική συλλογικότητα από τους χώρους της Φιλοσοφικής.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ αναφέρει πως «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν καταλάβει την περασμένη Τετάρτη τον χώρο 516 προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ συνοδεύεται από δυο φωτογραφίες με καθηγητές του πανεπιστημίου οι οποίοι στέκονται με πανό έξω από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Εχθές μάλιστα απηύθυναν κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές που τα… παίρνουν ή που ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα απευθύνει μέσω Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter