Ένταση στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης για την …αλατιέρα

Ένταση στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης για την …αλατιέρα

Η απόδοση ευθυνών για την αδυναμία του Δήμου Θεσσαλονίκης να διαχειριστεί αποτελεσματικά το χιονιά της περασμένης εβδομάδας, ήταν η αιτία για την ένταση που υπήρξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέλυσε τα γεγονότα με τις αλατιέρες και την καθυστέρηση να βγουν στους δρόμους, υποστηρίζοντας πως «αυτό που ζήτησαν οι συμπολίτες μας ήταν να ρίξουμε το αλάτι στην ώρα του. Και αλάτι όμως να ρίχναμε θα υπήρχε η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έχουμε μια σχετική ευθύνη».

«Ότι υπάρχουν ευθύνες, πιθανότατα υπάρχουν. Έδωσα εντολή στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου να κινήσει τις διαδικασίες και να δει, εάν αξίζει τον κόπο να κάνουμε ΕΔΕ. Μας πρόλαβε ο εισαγγελέας για το τεράστιο κομφούζιο που δημιουργήθηκε», σημείωσε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως «το πάθημα θα πρέπει να γίνει μάθημα» και πως θα πρέπει «ως διοίκηση να δούμε που κάναμε λάθος στις διαδικασίες αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων».

Να ζητήσει ο δήμαρχος ειλικρινά συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την καθυστερημένη αντίδραση της διοίκησης του στα καιρικά φαινόμενα, απαίτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Έστω και τώρα, ζήτα μια συγνώμη, χωρίς αστερίσκους, προαπαιτούμενα και εισαγωγικά. Δείξε ότι διοικείς τους πολιτικούς σου υφισταμένους και δεν διοικείσαι από αυτούς. Κάνε δεκτές τις παραιτήσεις ή απέπεμψε τους πολιτικά υπεύθυνους. Ευθύνη έχεις, απόδειξε ότι έχεις και ευθιξία. Γιατί αν περιμένεις να τους αντικαταστήσεις απλώς στις επερχόμενες αλλαγές που θα κάνεις ούτως ή άλλως, απλώς κοροϊδεύεις τους συμπολίτες μας», υποστήριξε ο κ.Καλαφάτης.

Ο κ.Καλαφάτης σημείωσε ακόμη «το ξεγύμνωμα της διοίκησης Μπουτάρη έγινε κυρίως μετά την παταγώδη αποτυχία της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας. Αποκαλύπτεται στους Θεσσαλονικείς ότι πρόκειται περί μιας ανίκανης, ανεπαρκούς και αξιοθρήνητης διοίκησης. Μιας διοίκησης που δεν αξίζει στους Θεσσαλονικείς».

«Ζήτησα συγνώμη. Με μια συγνώμη δεν αλλάζει η ταλαιπωρία των πολιτών. Αυτοί θα αποφασίσουν εάν μου δίνουν συγχώρεση ή όχι στις εκλογές. Εάν σ’ αυτό το περιστατικό είχε ευθύνη ο δήμαρχος», είπε στη δευτερολογία του ο κ.Μπουτάρης. «Εάν θεωρείτε ότι είμαι γουρούνι όρθιο και δεν λυπήθηκα μέσα μου, σας λέω ότι δεν είμαι. Έχω ευαισθησίες που δεν μπορείς να φανταστείς», πρόσθεσε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος προς τον κ.Καλαφάτη.

Εξάλλου, ο κ.Καλαφάτης δεν άφησε ασχολίαστη ούτε τη δήλωση Μπουτάρη πως «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας όταν πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό».

«Είπε λοιπόν ο δήμαρχος ότι ντρέπεται που είναι ‘Ελληνας. Αν έχει συναίσθηση των λεγομένων του, όταν λέει αυτές τις κουβέντες, έχοντας την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι τραγικό. Αν δεν έχει συναίσθηση είναι ακόμη τραγικότερο. ‘Οσον αφορά εμένα, να ξέρει όλος ο κόσμος ότι αισθάνομαι περήφανος που είμαι ‘Ελληνας. Είμαι υπερήφανος για τους χιλιάδες ‘Ελληνες που μεγαλουργούν, τα δύσκολα αυτά χρόνια και δίνουν μάχες με μοναδική αξιοπρέπεια», είπε ο κ.Καλαφάτης.

Απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, για όσα του καταλόγισε, ο κ.Μπουτάρης είπε πως «δεν είπα ντρέπομαι που είμαι ‘Ελληνας. Είπα πως όταν πηγαίνω στο εξωτερικό αισθάνομαι ντροπή που είμαι Έλληνας. Σε κοιτάνε με περιφρόνηση και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης. Είμαστε αναξιόπιστοι, ανίκανοι και αυτό με λυπεί αφόρητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter