Ένταση στο Εφετείο στη δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν – Για «γρατζουνιές» έκανε λόγο η υπεράσπιση

Ένταση στο Εφετείο στη δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν – Για «γρατζουνιές» έκανε λόγο η υπεράσπιση

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Εφετείο Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού Πακιστανού, Σαχζάτ Λουκμάν.

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν μέχρι την είσοδο της δικαστικής αίθουσας,όπου φώναξαν συνθήματα και απωθήθηκαν βίαια από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή των επεισοδίων ήταν η προκλητική στάση του συνήγορου του κατηγορούμενου Στεργιοπουλου ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του “γρατζούνισε” τον Λουκμάν, την ώρα που το θύμα δέχτηκε από τον κατηγορούμενο έξι μαχαιριές. 

Υπενθυμίζεται ότι για το ρατσιστικό έγκλημα έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα δύο νεαροί σε ισόβια κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου του δεύτερου βαθμού έχει επίσης ζητήσει την ενοχή τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ρατσιστικό κίνητρο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας στην αγόρευση του τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι, που δικάζονται παράλληλα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είχαν συγκλίνουσα διαδοχική δράση «άσχετα με το ποιος επέφερε τον θάνατο» του 27χρονου εργάτη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του Σαχζάτ Λουκμάν δεν ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής, ήταν αναίτια και απρόκλητη με ένα και μόνο κίνητρο:

«Τον χτύπησαν γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται για άνδρας ασιατικής καταγωγής, όχι γιατί δεν οδηγούσε καλά το ποδήλατο, όπως υποστηρίζουν .Υπήρχε συναυτουργία από την αρχή. Συναποφάσισαν, πήραν ίδια στιλέτα και πέρασαν από τα Πετράλωνα», τόνισε χαρακτηριστικά αναπτύσσοντας την εισήγηση του επί της ενοχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter