Ένταση στο υπ. Παιδείας – ΜΑΤ εναντίον φοιτητών των Εστιών που ζητούσαν συνάντηση με Γαβρόγλου

Ένταση στο υπ. Παιδείας – ΜΑΤ εναντίον φοιτητών των Εστιών που ζητούσαν συνάντηση με Γαβρόγλου

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν ομάδα φοιτητών που διαμένουν στις Εστίες και οι οποίοι, με βάση αγωνιστικές αποφάσεις των Συλλόγων τους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, ζητώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου για δοθούν απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Οι φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Εν τέλει οι πύλες του υπουργείο άνοιξαν και αντιπροσωπεία των φοιτητών πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κατάσταση ήταν και παραμένει δυσάρεστη». Συμπλήρωσε ότι όσο συνεχίζεται η κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δεν μπορεί η διοίκησή του και το υπουργείο να προχωρήσουν στη λύση των ζητημάτων.«Δεν μπορούν να μπουν υπογραφές για συμφωνίες χιλιάδων ευρώ έξω από το κτίριο», είπε χαρακτηριστικά. Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, επανέλαβαν στη συνάντηση τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις εστίες, για πρόσληψη εργαζομένων στη σίτιση, αλλά και ικανοποίηση του συνόλου των αιτησεων για μετεγγραφές φοιτητών.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ξεκαθάριζαν ότι είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν «την πραγματοποίηση όσων λειτουργιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και των εργαζομένων (φοιτητική μέριμνα, συμβάσεις εργασίας, ΔΙΕΚ κ.α.)» αλλά «αυτό όμως θα γίνει με τους δικούς μας όρους, περιφρουρώντας τις αποφάσεις του Συντονιστικού Κατάληψης, επιβάλλοντας και θέτοντας σε προτεραιότητα την υλοποίηση των αιτημάτων μας. Το υπουργείο είναι αυτό που αρνείται να υλοποιήσει τα αιτήματά μας.»

Τις τελευταίες εβδομάδες οι φοιτητές που διαμένουν σε Εστίες πανελλαδικά βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Συγκεκριμένα ζητούν: άμεση παροχή νερού σε όλα τα δωμάτια, την ανακαίνιση ακατάλληλων δωματίων, επαγγελματικά πλυντήρια, βασικός εξοπλισμός σε όλους τους χώρους της εστίας, λειτουργία του μαγειρείου, φαγητό για όλους/ες, ούτε μια ώρα χωρίς πετρέλαιο (ζεστό νερό – θέρμανση), ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, συντήρηση όλων των φοιτητικών εστιών, ανακαίνιση εστιών και ανέγερση νέων, να μην απολυθεί κανένας/καμία εργαζόμενος/η.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter