Ένταση στη δίκη Λιγνάδη: «Σκευωρία» δικηγόρων δημοσιογράφων και ηθοποιών «βλέπει» ο Κούγιας

Ένταση στη δίκη Λιγνάδη: «Σκευωρία» δικηγόρων δημοσιογράφων και ηθοποιών «βλέπει» ο Κούγιας
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από ακίνητο του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με άλλα αντικείμενα, προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις», κατέθεσε ο συνήγορος του πρώτου μάρτυρα και θύματος, Γιάννης Βλάχος κατά την έναρξη της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων ή νεαρών ανδρών.

Το υλικό αυτό είναι μέρος της δικογραφίας και όπως σημείωσε ο δικηγόρος πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του σχολιασμού της κατάθεσης του θύματος και πρώτου μάρτυρα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για… σκευωρία από «έναν κύκλο προσώπων» και κατονόμασε τους δικηγόρους των θυμάτων Μαρία Κουρτέση και Γιάννη Βλάχο, το ΣΕΗ αλλά και τη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών Ναταλί Χατζηαντωνίου, η οποία είχε δημοσιεύσει στο 2020mag όπου και εργαζόταν εκείνη την περίοδο τη συγκλονιστική συνέντευξη του Νικου Σ.

«Ο εντολέας μου υποπτεύεται ότι η Ναταλί Χατζηαντωνίου μαζί με τη Μαρία Κουρτέση, και έναν κύκλο ανθρώπων κατασκεύασαν αυτή την υπόθεση», είπε ο Αλ. Κούγιας αναφερόμενος για δεύτερη φορά στη δημοσιογράφο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να μην έχουν δικαίωμα σχολιασμού των καταθέσεων των θυμάτων οι δικηγόροι τους αν δεν στρέφονται εναντίον του περιεχομένου τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν θέλει ο κ. Βλάχος να σχολιάσει ότι ο εντολέας του είναι αναξιόπιστος, πολύ ευχαρίστως».

Με τη σειρά του ο Γ. Βλάχος έκανε λόγο για στρεψοδικία: «Θα εξετάσω ενάντια στην αξιοπιστία του, αφού θέλουμε αυτή τη στρεψόδικη αντίληψη, και μέσα από αυτό θα αποδείξω την αξιοπιστία του»

Οι συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων υποχρέωσε το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Αλ. Κούγιας δήλωσε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδας, με τον Γ. Βλάχο να αντιδρά έντονα.

Γ. Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;

Α. Κούγιας: καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!

Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!

Γ. Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!

Α. Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…

Γ. Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ!

Νωρίτερα ο συνήγορος του πρώτου θύματος που είναι και ο μόνος από τους καταγγέλλοντες που έχει καταθέσει, Γιάννης Βλάχος προσκόμισε «με εχεμύθεια» όπως είπε τη διεύθυνση του εντολέα του στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος όταν ερωτήθηκε από την έδρα κατά την προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσε ότι φοβάται να πει που μένει.

«Δεν είναι θέμα η κατοικία για την αξιοπιστία, αλλά εμείς σας προσκομίζουμε με εχεμύθεια τη διεύθυνση κατοικίας του. Ο δικηγόρος του (σ.σ. του Δ. Λιγνάδη) χαρακτηρίζει τον μάρτυρα διεθνή απατεώνα, απειλεί δικηγόρους, εμένα προσωπικά, με μηνήσεις. Και μάλιστα κατ’ εντολή Λλιγναδη μας απειλεί με μηνήσεις, αν και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε αγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βλάχος.

Η υπεράσπιση υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώτου μάρτυρα, όπου αναφέρεται ότι η κατάθεση είναι ψευδής για 19 λόγους μεταξύ των οποίων:

-Η καταγγελία της δικαζόμενης πράξης έλαβε χώρα με καθυστέρηση 10 ή 11 ετών (ανάλογα με την εκδοχή), χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή, της λήψεως αίματος και ούρων για τοξικολογικές εξετάσεις και της συλλογής υλικού από το σώμα και τα ρούχα του μηνυτή προς το σκοπό της ανεύρεσης επιθηλιακών ή σπερματικών κυττάρων και τον έλεγχο DNA, δηλαδή με τα μόνα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά τη γενετήσια πράξη.

-Στο δικαστήριο ο μηνυτής δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στην Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης προσπαθεί να φτιάξει εταιρεία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια.

-Ενώ στη μήνυση του έχει ισχυριστεί ότι κατα την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν ΤΑΞΙ διότι απεργούσαν, αποδείχθηκε ότι την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε απεργία των ΤΑΞΙ (απάντηση Γενικού Γραμματέα ΣΑΤΑ). Στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι αφίχθη μεσάνυχτα και γί αυτό δεν υπήρχαν ταξί, ενώ η αλήθεια είναι ότι στο αεροδρόμιο (ειδικά μάλιστα Αύγουστο που υπάρχει συνεχής κίνηση τουριστών!) υπάρχουν ταξί όλο το 24ωρο.

-Ο μηνυτής ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο ότι, κατόπιν υπόδειξης του κατηγορουμένου, έφτιαξε στην Αίγυπτο ένα modeling book σε φωτογράφο που τον πήγαν (κατά τα άλλα πολύ συντηρητικοί) γονείς και το έδειξε στον κατηγορούμενο, όταν αφίχθη στην Αθήνα. Πλην όμως από τα μηνύματα στο Facebook που ο ίδιος προσκόμισε, προέκυψε ότι, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και δη στις 04.09.2022 ο κατηγορούμενος του έστειλε στο Facebook μία προσφορά για να φτιάξει αυτό το book στην Ελλάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter