Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Προπύλαια – MAT έκαναν χρήση δακρυγόνων (Video)

Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Προπύλαια – MAT έκαναν χρήση δακρυγόνων (Video)
Απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στη συγκέντρωση υγειονομικών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα Προπύλαια και την οδό Πανεπιστημίου.

Η ένταση ξέσπασε όταν τα ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί προσπάθησαν να επέμβουν στη συγκέντρωση των υγειονομικών εμποδίζοντας τους διαδηλωτές έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα ΜΑΤ προχώρησαν ακόμα και σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση.

 

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να περικόψει το επίδομα από πολλές ειδικότητες εργαζομένων και όχι το να αυξήσει και να το επεκτείνει».

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της: «Οι Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ “υπερβάλλουν εαυτόν” δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε. Έχουμε χάσει έως τώρα 30 υγειονομικούς από κορονοϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και χιλιάδες νόσησαν και νοσούν από κορονοϊό. Φυσικά δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. Οι Υγειονομικοί έρχονται σε επαφή και με άλλα λοιμώδη νοσήματα εκθέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο την υγεία τους. Ως εκ τούτω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε να σας πείσουμε ότι όλα τα επαγγέλματα είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Ακόμη και οι υποστηρικτικές ειδικότητες (Διοικητικοί, Τεχνικοί κλπ) έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter