Ένταση στην Εξεταστική: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ζητά την… κλωνοποίηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης

Ένταση στην Εξεταστική: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ζητά την… κλωνοποίηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης

Ενώ όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητούν την αναβολή της εξέτασης του δεύτερου μάρτυρα που καταθέτει σήμερα επειδή στις 2 τα μεσάνυχτα έλαβαν γνώση για τη διαβίβαση εγγράφων που φτάνουν τις 500 σελίδες και τα οποία κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά για τη μαρτυρία του προέδρου της επιτροπής παραλαβής του έργου που αφορά τις λίστες Πέτσα, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αποφάσισε και διέταξε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

Το ζήτημα τέθηκε πριν την κατάθεση του πρώτου (για σήμερα) μάρτυρα κ. Κουτρουμάνου, προέδρου του ΕΣΡ, αλλά και πριν την έναρξη της κατάθεσης του δεύτερου μάρτυρα, Ιορδάνη Γιαμουρίδη, όμως, ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμεινε σε μία αδιάλλακτη στάση, γεγονός που ανέβασε τους τόνους στη συνεδρίαση.

Την έναρξη του δεύτερου κύκλου συζήτησης του εν λόγω θέματος έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με τη σκυτάλη να παίρνει ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για ακυρότητα της διαδικασίας. Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα σχολίασε δηκτικά ότι «δεν γίνεται να κλωνοποιηθούμε», καθώς «δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε τα έγγραφα και παράλληλα να εξετάζουμε τον μάρτυρα». Μάλιστα, η εισηγήτρια του ΚΚΕ χαρακτήρισε την πρακτική του προέδρου προσβλητική, αφού «είτε μιλάμε είτε δεν μιλάμε δεν έχει κανένα νόημα».

Στην ομοβροντία των βουλευτών της μειοψηφίας ο Γ. Κεφαλογιάννης αντέτεινε ότι δεν γίνεται κάθε φορά που ζητείται ένα έγγραφο να τίθεται θέμα αναβολής. «Είναι ζωντανή διαδικασία που συνεχώς θα μπαίνουν έγγραφα στον φάκελο» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε πως από την πρώτη μέρα η αντιπολίτευση θέτει θέμα αναβολής, βάζοντας στην εξίσωση και το αντίστοιχο αίτημα που τέθηκε μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Επιτροπής, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε πως αντί να καταθέτει σήμερα ο κ. Πέτσας ή έστω ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, μάρτυρας ορίστηκε ένας υπάλληλος και υπό συνθήκες που δεν μπορεί να συντελεστεί η εξέτασή του. Τη στιγμή εκείνη παρενέβη η Νατάσα Γκαρά και γνωστοποίησε στο Σώμα ότι στην αίθουσα 148 της Βουλής που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται τα έγγραφα, αυτά δεν υπήρχαν. «Πήγαμε στην 148 και δεν υπάρχουν έντυπα. Δηλαδή, από το κινητό να διαβάσουμε τις 500 σελίδες;» ρώτησε τον πρόεδρο, με τον Βασίλη Κόκκαλη να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της συναδέλφου του.

Εντύπωση προκάλεσε πως ο κ. Κεφαλογιάννης προτίμησε να ειρωνευτεί τον κ. Κόκκαλη, λέγοντάς του: «Μάλλον, δεν ψάξατε καλά!». Σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό η εισηγήτρια της ΝΔ, Αικατερίνη Παλιούρα – Παπακώστα παραδέχτηκε πως «ναι όντως ήρθαν αργά» και συνέστησε (!) στους βουλευτές της αντιπολίτευσης σε ποια έγγραφα να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα, είπε πως είναι πρόβλημα της αντιπολίτευσης αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και πως εφευρίσκει δικαιολογίες αναβολής. 

Διαβάστε επίσης: 

Εξεταστική – Πρόεδρος ΕΣΡ: Επιβεβαίωση της «γαλάζιας» παρανομίας με την απόκρυψη δημοσκόπησης της OpinionPoll από τη Βουλή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter