Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο

Στη διενέργεια εντατικών υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων στην αγορά προχωρούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει και των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πάσης φύσεως χώρους τροφίμων και ποτών.

Ειδικότερα, από τις αρχές Δεκεμβρίου έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 325 επιχειρήσεις τροφίμων, σε 140 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης καθώς και σε 280 επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 200 αντλίες πρατηρίων καυσίμων και έχουν πραγματοποιηθεί 60 έλεγχοι προκειμένου να διακριβωθεί η ορθή λειτουργία ζυγιστικών μηχανών επιχειρήσεων.

Κατά τους συγκεκριμένους ελέγχους διαπιστώθηκαν 68 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 36.000 ευρώ, ενώ ελήφθησαν 51 δείγματα προϊόντων για έλεγχο από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Παράλληλα προτρέπει τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.