Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συνάντηση στο Υπουργείο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η εφαρμογή των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αυτές οι προτεραιότητες περιλαμβάνονται στη Νέα Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία 2017-2020, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Παράλληλα, τονίστηκε, για μία ακόμα φορά ότι δεν επιτρέπεται η απασχόληση εργαζομένων, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, στα απορριμματοφόρα των δήμων.

Τέλος, δηλώθηκε ότι σε συνεννόηση με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων για τον έλεγχο των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.