Αναζητείται αντικαταστάτης

Έντεκα μέρες για να βρεθεί λύση στη σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης - Ανάγκη επισκευών στο ΣΑΟΣ ΙΙ

Έντεκα μέρες έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, καθώς το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ της SAOS FERRIES που πραγματοποιεί το δρομολόγιο πρόκειται να αποδρομολογηθεί για δύο μήνες, για αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευών.

Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί προσωρινά καθώς η ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει νωρίτερα, ωστόσο δύο μέρες αργότερα η SAOS FERRIES αποφάσισε την επανέναρξη των δρομολογίων για έως τις 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, η επαναδρομολόγηση του ΣΑΟΣ ΙΙ αποφασίστηκε κατόπιν του αιτήματος του δημάρχου Θανάση Βίτσα και των κατοίκων του νησιού, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο των οξυμένων προβλημάτων από τη φυσική καταστροφή, αφού διαπίστωσε την απουσία οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης για την αντικατάστασή του από πλοίο άλλων εταιριών και αφού αποδείχθηκε στην πράξη για άλλη μια φορά, ότι είναι ο μόνος φορέας για παροχή σύγχρονης και συχνής συγκοινωνίας στη Σαμοθράκη». Ωστόσο η SAOS FERRIES σημειώνει ότι με την άρση της ακινησίας, έστω και για 11 ημέρες, «επωμίζεται αυξημένες ευθύνες από το ενδεχόμενο σοβαρών βλαβών και βέβαια αυξημένο οικονομικό κόστος από την ανατροπή του προγραμματισμού του δεξαμενισμού και των εργασιών των συνεργείων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαμοθράκης εκφράζει την ικανοποίησή του «για την αναβολή της ακινησίας, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρία, παρά την αρχική προφορική άρνησή της» και την πεποίθηση ότι «σε συνδυασμό και με τις παράλληλες ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας, το πρόβλημα θα επιλυθεί με τρόπο εξασφαλισμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης κατά το διάστημα απουσίας του ΣΑΟΣ ΙΙ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.