Έντεκα νεογνά νεκρά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Σενεγάλη

Έντεκα νεογνά νεκρά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Σενεγάλη
Πηγή: Twitter

11 νεογέννητα βρέφη έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε νοσοκομείο στην Τιβαουάν, στη δυτική Σενεγάλη, περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντακάρ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μακί Σαλ.

«Μόλις ενημερώθηκα με πόνο και συγκίνηση για τον θάνατο 11 νεογέννητων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου Abdou Aziz Sy Dabakh στην Τιβαουάν. Στις μητέρες τους και στις οικογένειές τους, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου», ανέφερε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μακί Σαλ στο Twitter, δίχως να προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις. Από πλευράς του, ο δήμαρχος Τιβαουάν, Ντεμπά Ντιόπ, δήλωσε πως τρία μωρά σώθηκαν.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης είχε εγκαινιαστεί πρόσφατα. Το τραγικό περιστατικό, που έρχεται έναν μήνα μετά από θάνατο εγκύου σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Λουγκά, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς εκτιμάται ότι αναδεικνύει τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter