Ενθουσιασμός Λαφαζάνη με αίτημα φιλίας Ντούγκιν

Ενθουσιασμός Λαφαζάνη με αίτημα φιλίας Ντούγκιν

Αίσθηση προκαλεί ο ενθουσιασμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το αίτημα φιλίας που φέρεται να του απηύθυνε μέσω Facebook ο γνωστός ρώσος θεωρητικός του φασισμού, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

«Μόλις είδα το αίτημα φιλίας που έστειλε στο προφίλ μου στο facebook ο μεγάλος ρώσος διανοούμενος, φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι εμπνευστής της ευρασιατικής στρατηγικής της Ρωσίας, όχι μόνο το έκανα αμέσως δεκτό με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και το θεώρησα άκρως τιμητικό όχι μόνο για το πρόσωπό μου αλλά (…) για όλους τους Έλληνες» έγραψε σε άρθρο του στην iskra.gr ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Λαφαζάνης, ωστόσο, θεώρησε πως είναι αιτία πανηγυρισμού το αίτημα φιλίας από έναν ο άνθρωπο όπως ο Ντούγκιν, ο οποίος υποστηρίζει πως πρέπει να αναβιώσει… ο φασισμός με… μπολσεβίκικα και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Ο Ντούγκιν, από τη πλευρά του, δεν είναι ένα πρόσωπο που οι ιδέες του είναι άγνωστες. Αντιθέτως, όσα εκπροσωπεί έχουν γραφτεί από το 2009 στο βιβλίο του η «τέταρτη πολιτική θεωρία» (έχει εκδοθεί και στα ελληνικά), όμως είναι απορίας άξιο εάν ο Λαφαζάνης ασπάζεται πλέον τις διδαχές του ρώσου φιλοσόφου… ξεχνώντας όποιο αριστερό πρόταγμα είχε παραμείνει στον ολοένα και πιο εθνικιστικό λόγο του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter