Εντολή Τραμπ για τη σύσταση της στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος

Εντολή Τραμπ για τη σύσταση της στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος

Εντολή για τη δημιουργία της στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος που θα επιβλέπει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στο διάστημα, έδωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μήνυμά του, που απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ζήτησε επίσης από το Πεντάγωνο να προτείνει τον διορισμό ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού ως επικεφαλής αυτής της νέας «Στρατιωτικής Διοίκησης του Διαστήματος».

Η νέα διοίκηση αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του νέου κλάδου του αμερικανικού στρατού που θέλει να ιδρύσει ο Τραμπ, της Δύναμης του Διαστήματος, την οποία ο Μάτις έχει χαρακτηρίσει δαπανηρή και άχρηστη.

Η ίδρυση αυτού του κλάδου πάντως μπορεί να συναντήσει την αντίσταση του Κογκρέσου, που πρέπει να εγκρίνει τη χρηματοδότησή της.

Η νέα διοίκηση θα λειτουργεί παράλληλα με τις άλλες στρατιωτικές διοικήσεις, που είναι αρμόδιες για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου, εξήγησε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. «Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια», τόνισε.

Ο Πενς έκανε τη δήλωση αυτή από το Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντας όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει την εκτόξευση ενός πυραύλου της εταιρείας SpaceX που μετέφερε στρατιωτικό φορτίο. Η αποστολή αυτή όμως αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter