Εισαγγελική έρευνα για τον «Μεγάλο Αδελφό» του Μαξίμου στην ερευνητική δημοσιογραφία

Εισαγγελική έρευνα για τον «Μεγάλο Αδελφό» του Μαξίμου στην ερευνητική δημοσιογραφία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε η αποκάλυψη για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ.

Δείτε επίσης: «Μεγάλος αδερφός» του Μαξίμου στην ερευνητική δημοσιογραφία

Συγκεκριμένα, εντολή για διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών ο οποίος θα διερευνήσει τις σοβαρές αυτές καταγγελίες.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν να αναλάβει την εποπτεία της ΕΥΠ. Επομένως ο πρωθυπουργός οφείλει να αποσαφηνίσει ποιος και γιατί έδωσε την εντολή παρακολούθησης του Θ. Κουκάκη, όπως επίσης και πόσοι ακόμη δημοσιογράφοι παρακολουθούνται. Η αποκάλυψη του Reporters United για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ δεν εκθέτει μόνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος περιέγραψε το χακάρισμα του κινητού του οικονομικού συντάκτη ως «ιδιωτική παρακολούθηση».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter: «Πληροφορούμαι πως η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου μου προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

«Σκοπός είναι να διαπιστωθεί από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού μου απορρήτου . Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών. Καλωσορίζω την εξέλιξη αυτή», προσθέτει.

 

«Ωστόσο,αυτό που προέχει είναι να διευρυνθεί το εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα,δηλαδή η αλλαγή του νόμου της ΑΔΑΕ προκειμένου να μην πληροφορηθώ ότι τελούσα υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ. Και ζητώ από τα πολιτικά κόμματα να εστιάσουν σε αυτό το ζήτημα την προσοχή τους» καταλήγει ο Θανάσης Κουκάκης σε τρίτη ανάρτησή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter