Ιδιωτικοποίηση Υγείας: Νοσοκομείο Ρόδου – Οι γιατροί να χειρουργούν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική

Ιδιωτικοποίηση Υγείας: Νοσοκομείο Ρόδου – Οι γιατροί να χειρουργούν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «απίθανα πράγματα» και επισημάνει την «πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το σύστημα Υγείας». Ο ίδιος εξηγεί ότι «με  επείγον  ανυπόγραφο έγγραφο του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ   εντέλλονται οι χειρουργοί του νοσοκομείου να πηγαίνουν στην ιδιωτική κλινική  του νησιού να χειρουργούν τα έκτακτα περιστατικά. Δηλαδή αντί να  επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί, να πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου να προσφέρουν υπηρεσίες, επιβάλλεται  στους γιατρούς του νοσοκομείου, γιατρούς του  ΕΣΥ να  χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική».
Σύμφωνα με το έγγραφο  «οι γιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι που ανήκουν στην δύναμη του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου σας δύνανται να πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις σε ασθενείς που διακομίστηκαν στην αναφερόμενη ιδιωτική κλινική, από την εφημερία του νοσοκομείου».
 
Αντιδρούν οι γιατροί 
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου αναφέρει: «Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση η οποία βασίζεται σε νομοθέτημα της κυβέρνησης του 2021 με την πρόφαση των προβλημάτων της λειτουργίας των νοσοκομείων την περίοδο της πανδημίας COVID-19 και η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τις προθέσεις του συντάκτη (αλλά και των διάφορων καλοθελητών που θα επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν) καθώς δεν έχει υπάρξει διαταραχή στην διενέργεια των επειγόντων χειρουργείων στο νοσοκομείο μας, παρά την οριακή κατάσταση στην οποία λειτουργούν τα χειρουργεία, ακόμα και στις περιόδους που δεχόταν την μεγαλύτερη πίεση από τις νοσηλείες των περιστατικών COVID-19. Αφήνει επίσης έκθετο το νοσοκομείο αφού ζητά να μεταφερθεί ο εφημερεύων χειρουργός (μαζί με τον ειδικευόμενο) από την θέση στην οποία οφείλει να βρίσκεται στο νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει την επέμβαση στην ιδιωτική κλινική».
Στην ίδια ανακοίνωση οι γιατροί του νοσοκομείου περιγράφουν  ότι «Την Τετάρτη 11/05/2022 σε συνάντηση που είχε ο κ. Ροϊλός με τους ιατρούς του χειρουργικού τομέα και σε παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου, μας παρουσιάστηκε μία διαφορετική κατεύθυνση εξίσου, αν όχι περισσότερο απαράδεκτη με την παραπάνω. Τα περιστατικά που θα χειρουργούνται στην ιδιωτική κλινική δεν θα είναι τα επείγοντα αλλά προγραμματισμένα χειρουργεία από την λίστα αναμονής του νοσοκομείου (όχι με την προτεραιότητα την οποία καθορίζει η λίστα αλλά «επιλεγμένα» από άγνωστη αρχή) και από νοσοκομειακούς χειρουργούς του ΓΝ Ρόδου που είναι εκτός εφημερίας. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ Ροϊλού δεν θα υπάρξει αμοιβή του μεταφερόμενου ιατρού αλλά θα «προσπαθήσει» να λάβουν αμοιβή από το δημόσιο νοσοκομείο (!) για μία εφημεριακή απασχόληση. Η απουσία της βούλησης του ασθενή από τον σχεδιασμό είναι για άλλη μια φορά εκκωφαντική, ενώ η παραπάνω (προφορικά περιγραφείσα) διαδικασία, εκτός από ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη είναι και εντελώς έωλη νομικά…»
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter