Έντονες αντιδράσεις μετά την αποχώρηση Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» (Videos)

Έντονες αντιδράσεις μετά την αποχώρηση Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» (Videos)

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις στο χώρο του θεάτρου έπειτα από την ανακοίνωση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από το μονόπρακτο της παράστασης «Ρινόκερος», εξαιτίας των νέων μέτρων αποκλεισμού στους ανεμβολίαστους από τα θέατρα που τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα 22/11/2021.

Φαίη Κοκκινοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Χρύσα Κατσαρίνη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χρύσα Ρώπα, εξέφρασαν με τον τρόπο τους ο καθένας, τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος φαίνεται να συμφωνεί με την απόφαση του ηθοποιού.

Η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Ρώπα τοποθετήθηκε μεταφέροντας μια προσωπική δραματική της εμπειρία.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έχει χάσει τρεις παιδικούς της φίλους, από κορονοϊό, επειδή ήταν ανεμβολίαστοι και στη συνέχεια τάχθηκε ενάντια στην απόφαση του Σερβετάλη.

Η

 

Η ηθοποιός με φανερά φορτισμένο λόγο δήλωσε: «Εχω χάσει τρεις φίλους, παιδικούς μου φίλους στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δε εμβολιάστηκαν για θρησκευτικούς λόγους, και το πληρώσανε. Οι επιλογές μας στη ζωή έχουν συνέπεια. Όλες οι επιλογές μας».

Σκληρή ήταν και η αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, ο οποίος μέσω stories στο προφίλ του στο Instagram εξέφρασε την άποψή του για την θέση που πήρε ο ηθοποιός:

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μη χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν, αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως, το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό».

Ολόκληρη η απάντηση του Μπουρδούμη στον Σερβετάλη: 

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Χρύσας Κατσαρίνη που με σκληρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του γνωστού ηθοποιού.

Όπως έγραψε η ίδια: «Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση? Οι 105 που πέθανα σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα? Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες ανέργους.

«Πυρά» κατά του Άρη Σερβατάλη έριξε και η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου επισημαίνοντας πως η αποχώρησή του θα επηρεάσει σίγουρα και την υπόλοιπη παραγωγή, με αποτέλεσμα ίσως κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Αντίθετος με την απόφαση αυτή του ηθοποιού δηλώνει και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας υποστηρίζοντας ότι έχει σοκαριστεί που κάποιος ηθοποιός αγνοεί με τέτοια ευκολία το γεγονός ότι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, με τόσο ξαφνικό τρόπο.

“Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά”, τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

“Ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, ήδη άλλο θέατρο έκλεισε επειδή κόλλησαν οι ηθοποιοί και τώρα τους απειλεί ότι θα τους απολύσει”, κατέληξε ο ίδιος

Λαζόπουλος για Σερβετάλη: Δεν μπορώ να παίζω για θεατές που είναι μόνο εμβολιασμένοι

Ο Λάκης Λαζόπουλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της σχολής του, που πραγματοποιήθηκαν χθες, πήρε θέση για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», στην οποία πρωταγωνιστούσε.

«Πραγματικά δεν μπορώ να παίζω για θεατές που είναι μόνο εμβολιασμένοι», τόνισε στην απάντηση του ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Υπενθυμίζεται πως ο Λάκης Λαζόπουλος πρόσφατα είχε εκφράσει τις ενστάσεις του σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές και είχε κάνει μάλιστα λόγο για «περιορισμό της ελευθερίας» και για «διχασμό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter