Έντονες αντιδράσεις νέων γιατρών στην ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Videos)

Έντονες αντιδράσεις νέων γιατρών στην ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Videos)

Με στόχο την προστασία των ασθενών τους, οι οποίοι πολλές φορές καταλήγουν να περιμένουν για κρεβάτι στα ΤΕΠ ακόμα και 24 ώρες, οι γιατροί από τις παθολογικές κλινικές του ΓΝΑ «Γεννηματάς» εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της υπερπληρότητας των παθολογικών τμημάτων και των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Κατάσταση που φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα στην Υγεία, πριμοδοτώντας τους ιδιώτες.

«Κινδυνεύουν να χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί γιατί δεν προλαβαίνουμε να τους εξετάσουμε. Δεν προλαβαίνουμε να τους δούμε όπως πρέπει», τόνισαν οι νέοι γιατροί σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν έξω από την πύλη του νοσοκομείου.

Οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου με χωρητικότητα 25 κλινών καταλήγουν να νοσηλεύουν 100 – 120 περιστατικά, καταγγέλλει η Ερωτοκρίτου Αργυρή, Παθολόγος – Επικουρική Γιατρός – Μέλος του Γ.Σ ΟΕΝΓΕ  και του Σωματείου στο νοσοκομείο «Γεννηματά».

«Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αυτό δεν αφορά στην προσωπική του κόπωση αλλά ότι τόσο οι ασθενείς αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί βρίσκονται σε κίνδυνο», καταγγέλλει η Γεωργία Φίλιππα, επικουρική παθολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

 

«Η κατάσταση αντικατοπτρίζει οτι γίνεται και στα άλλα νοσοκομεία αναφέρουν οι γιατροί του Γεννηματάς και μιλούν για τρομακτική επικινδυνότητα τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους “δεν διαπραγματευόμαστε άλλο τις ζωές των ασθενών μας», σημείωσε η Μαρία Καραμπέλη, Παθολόγος επιμελήτρια Β’ – Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter