Έντονες αντιδράσεις στην επαρχία για τα νέα λουκέτα της Τράπεζας Πειραιώς

Έντονες αντιδράσεις στην επαρχία για τα νέα λουκέτα της Τράπεζας Πειραιώς

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στις τοπικές κοινωνίες της επαρχίας για τα 64 νέα λουκέτα καταστημάτων που ανακοίνωσε ότι θα βάλει μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Τράπεζα Πειραιώς και τα οποία οδηγούν στο τελειωτικό ξήλωμα του άλλοτε μεγάλου  δικτύου καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Πειραιώς. 

Οι αντιδράσεις αυτές σε κάποιες περιοχές παίρνουν ήδη τη μορφή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα τραπεζικά καταστήματα ενώ σε όλες τις περιπτώσεις οδηγούν στην κινητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικών βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μαρασμό την ελληνική επαρχία. 

Ολοκληρώνεται πλέον το ξήλωμα του μεγάλου δικτύου της Αγροτικής 

Στις 28 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα 64 υποκαταστήματά της σε όλη την Ελλάδα. Από τα 64 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς  που πάνε για λουκέτο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην επαρχία, κι αν ληφθεί υπόψη ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ίδια τράπεζα είχε κλείσει άλλα 45 καταστήματα, που ήταν όλα στην επαρχία, ακόμη και σε δυσπρόσιτες νησιωτικά περιοχές και σε ακριτικές ζώνες, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πλέον, μετά και τα νέα υπό δρομολόγηση λουκέτα, η συρρίκνωση του άλλοτε μεγάλου δικτύου καταστημάτων στην ελληνική επαρχία που κληρονόμησε η Τράπεζα Πειραιώς από την Αγροτική,  προσλαμβάνει άκρως προβληματικές διαστάσεις καθώς αφήνει εκτεταμένες αγροτικές και επαρχιακές ζώνες σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.    

Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει ισχυρότατες αντιδράσεις, εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών, από την Καρδίτσα ως τη Μονεμβασιά, και από την Κόνιτσα και την Παραμυθιά, έως την Αλίαρτο, με δημάρχους, επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών αλλά και βουλευτές των πληττόμενων περιοχών να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τα σχεδιαζόμενα λουκέτα των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Πειραιώς, που, όπως τονίζουν, αν τελικά έρθουν, θα υποχρεώσουν τους πολίτες να ταξιδεύουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Δήμο τους για να βρουν ένα τραπεζικό κατάστημα, θα δυσκολέψουν την εξυπηρέτηση των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και θα πλήξουν καίρια τις τοπικές οικονομίες. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μουζάκι Καρδίτσας

Οι πιο ισχυρές αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί μέχρι στιγμής στο Μουζάκι της Καρδίτσας, όπου μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη και του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συγκέντρωση έξω από την τοπική Τράπεζα Πειραιώς με τη συμμετοχή ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, ενώ ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχεδιάζεται για αυτή την εβδομάδα στην Αλίαρτο.

 Η κεντρική Βοιωτία μένει χωρίς τραπεζικό κατάστημα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, σε επιστολή του προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς:  «Το υποκατάστημα της Αλίαρτου  εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους, τόσο του Δήμου μας, όσο και της ευρύτερης περιοχής, εκτός Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων, που θα υποστούν μια απίστευτη ταλαιπωρία εξαιτίας της απόφασής σας να κλείσει. Σημειωτέον πως πρόκειται για τη μοναδική τράπεζα που λειτουργεί, με υποκατάστημα, στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και στην Κεντρική Βοιωτία, εξυπηρετώντας κατοίκους κοινοτήτων και των όμορων Δήμων, Θηβαίων, Ορχομενού και Λεβαδέων. Ως πρώτη άμεση ενέργεια διαμαρτυρίας του συνόλου της τοπικής κοινωνίας μπορείτε να εκλάβετε την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την έντονη διαμαρτυρία των άλλων φορέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και της ευρύτερης περιοχής, όπως του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου, των Αγροτικών Συνεταιρισμών, και των βιομηχανιών-βιοτεχνιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή».

Η αντίδραση του Δημάρχου Μονεμβασιάς

Ανάλογες υπήρξαν οι αντιδράσεις των Δημάρχων Πάργας, Κόνιτσας, Παραμυθιάς, Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, Μονεμβασιάς, κλπ. με τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς να τονίζει στην επιστολή του προς τη διοίκηση της Πειραιώς ότι ο Δήμος Μονεμβασιάς από το 2011 έχει στηρίξει την Τράπεζα Πειραιώς μεταφέροντας σε αυτήν όλους τους λογαριασμούς μισθοδοσίας, προμηθειών, είσπραξης εσόδων μέσω POS, και να την καλεί  να μην διακόψει τη λειτουργία του καταστήματος στη Νεάπολη, καθώς «αν το κάνει, θα φέρει σε πάρα δύσκολη θέση τους πελάτες του συγκεκριμένου Καταστήματος, αφού η εξυπηρέτησή τους από το Κατάστημα των Μολάων, είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, διότι η πόλη της Νεάπολης από αυτή των Μολάων απέχει 50 χιλιόμετρα». 

Δήμαρχος Μουζακίου: Αντί να μας βοηθήσουν μετά τον Ιανό, κλείνουν την τράπεζα που με το δικό μας υστέρημα ανακεφαλαιοποιήθηκε    

Ο Δήμαρχος Μουζακίου, πάλι, Θεοφάνης Στάθης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Αυτό που προσπαθούμε είναι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πείσουμε τον Όμιλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας να παραμείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Μουζάκι καθώς είναι μοχλός ανάπτυξης για όλη την περιοχή. Δυστυχώς μετά την καταστροφή του Ιανού, αντί να υπάρχει διάθεση για βοήθεια από τους οργανισμούς προς το Μουζάκι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτού του είδους την αρνητική εξέλιξη. Αντιλαμβάνεστε πως όταν όλοι έχουμε στηρίξει με τον οβολό μας τις τράπεζες και αυτές έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από το δικό μας υστέρημα, το να κλείνουν όταν δεν βγαίνουν οι αριθμοί αποτελεί σοβαρό πλήγμα. Οι επόμενες κινήσεις μας ως δημοτική αρχή είναι ένα ραντεβού στην Αθήνα με στελέχη της Τράπεζας, με στόχο να  επανεξεταστεί και να αναθεωρηθεί το επικείμενο λουκέτο που πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter