Έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης για τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις

Έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης για τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις

Αντιδράσεις και ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν επί του πρακτέου η αγορά με την εφαρμογή των νέων κυβερνητικών μέτρων με τα «προνόμια των εμβολιασμένων», έρχονται από τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Οι περισσότεροι εξ αυτών προβλέπουν αύξηση του κόστους τόσο στην εστίαση όσο και στη διασκέδαση, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτους τους ελέγχους των πελατών στους μικτούς χώρους, αναφορικά εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι», όπως επεσήμανε ο Γ.Γ της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης. Παράλληλα, τόνισε ότι το εν λόγω μέτρο θα επιβαρύνει τους καταστηματάρχες με προσλήψεις για να γίνονται οι έλεγχοι.

«Δεν βλέπω να περπατάει το συγκεκριμένο μέτρο. Η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι σε εμάς. Εδώ δεν τα έχει καταφέρει η αστυνομία, θα ανταπεξέλθουμε εμείς; Με μειωμένους τζίρους και με το 60% του πληθυσμού να μην έχει εμβολιαστεί πώς θα τα βγάλουμε πέρα εμείς», επεσήμανε μιλώντας στο newsit.gr.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, επεσήμανε μιλώντας στο newsit.gr ότι: «Αρχικά βλέπω θετικό το δικαίωμα της επιλογής, ωστόσο όλα θα κριθούν επί του πεδίου της μάχης. Δίνει μια διέξοδο στις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους και στην πράξη ήταν μέχρι σήμερα κλειστές. Πρακτικά θα δούμε πως αυτά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από τις 15 Ιουλίου που θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Περιμένουμε όμως και περαιτέρω διευκρινήσεις. Στους αμιγείς χώρους η πληρότητα της τάξεως του 85% είναι ένα καλό ποσοστό, ωστόσο στους μικτούς η πληρότητα του 50% προσφέρει ένα κόστος για τη συντήρηση της επιχείρησης. Στην περίπτωση των μεικτών χώρων, μια τετραμελής οικογένεια θα επιβαρυνθεί επιπλέον με 20 – 25 ευρώ για τα self test που θα πρέπει να κάνουν».

«Εκτός από το πρακτικό κομμάτι σε αυτόν τον διαχωρισμό, υπάρχει επιπλέον και ένα ηθικό κομμάτι καθώς οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν μία επιλογή σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα ενταχθούν, επιλέγοντας ουσιαστικά και ποιους πελάτες θα υποδεχθούν», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος, δηλώνοντας τον αιφνιδιασμό του κόσμου της εστίασης για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter