Έντονες πιέσεις σε Κώστα Καραμανλή να παρέμβει κατά της συμφωνίας

Έντονες πιέσεις σε Κώστα Καραμανλή να παρέμβει κατά της συμφωνίας

Έντονες πιέσεις δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προκειμένου να πάρει θέση κατά τη συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές οι πιέσεις προέρχονται από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχεδόν απαιτεί, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, από τον κ. Καραμανλή να πάρει θέση κατά της συμφωνίας αλλά και από τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον Τζιτζικώστα και διεκδικεί και αυτός ρόλο «Μακεδονικάρχη».

Συγκεκριμένα χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε τρεις φορές στον Κώστα Καραμανλή χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια απάντηση. Συνεργάτης πάντως του πρώην προέδρου της ΝΔ σημειώνουν ότι αυτή τη στιγμή «το σκέφτεται», ότι σημασία δεν έχει τόσο η ανακοίνωσή του κατά της συμφωνίας (την οποία αν την κάνει είναι πολύ πιθανό να την κάνει αύριο πριν την ομιλία του κ. Καμένου) όσο η διατύπωσή της και ότι εκείνο που τον ενοχλεί είναι ότι με αφορμή τη συμφωνία όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν τον όνομά του.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καραμανλής δεν έχει αποφασίσει ακόμα, λένε στενοί του συνεργάτες.

Η πίεση του κ. Μητσοτάκη φάνηκε και από τη χθεσινή δήλωσή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της κατάθεσης πρόθεσης δυσπιστίας ότι «Εκεί όπου ο Καραμανλής είπε όχι εσείς λέτε ναι».

Από την πλευρά του κ. Καραμανλή στενοί του συνεργάτες όπως ο κ. Μεϊμαράκης εισηγούνται αφενός ότι έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετεί για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα αφετέρου ότι απορρίπτοντας τη συμφωνία «ακυρώνει» επί της ουσίας τη θέση και τους χειρισμούς της δικής του Κυβέρνησης το 2008 και συντάσσεται με τον κ. Σαμαρά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Στη προσπάθεια πίεσης του πρώην πρωθυπουργού έχουν μπει και τα φιλικά με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ Μέσα τα οποία από το πρωί μιλούν για επικείμενη παρέμβαση Κώστα Καραμανλή φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για δήλωση on camera.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter