Έντονη ανησυχία από τη διασπορά του κορονοϊού στις κλειστές δομές

Έντονη ανησυχία από τη διασπορά του κορονοϊού στις κλειστές δομές

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στις κλειστές δομές και ειδικά στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και μεταναστών, αφού ο ΕΟΔΥ μπορεί να ανακοίνωσε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων ποσοστό στη χθεσινή του ανακοίνωση, ωστόσο, η διασπορά σε αυτές έχει διαπιστωθεί ότι είναι έντονη.

Χθες, Δευτέρα, βρίσκονται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι  δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το ζήτημα των κλειστών δομών ήταν από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος. Στη Μόρια 17 άτομα στο ΚΥΤ έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο μέχρι τώρα 1600 δειγμάτων σε σύνολο 2000 που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τη νόσηση 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, την περασμένη Τετάρτη.

Οι δομές σύμφωνα με καταγγελίες δεν είναι σωστά οργανωμένες αφού δεν έχουν διαμορφωθεί ειδικά ιατρεία και χώροι απομόνωσης για ασθενείς από κορονοϊό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter