Έντονη ανησυχία Τσίπρα για το άνοιγμα των σχολείων

Έντονη ανησυχία Τσίπρα για το άνοιγμα των σχολείων

Την ανησυχία και τις επιφυλάξεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών μεταφέρουν πηγές κοντά στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε σήμερα γύρο τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε αυτές τις επικοινωνίες ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις του, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας – για μόλις είκοσι μέρες – όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων.

Τέλος, τόνισε ωστόσο ότι η περίπτωση της τρίτης Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών είναι διαφορετική, ώστε να μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter