Έντονη αντίδραση και από τον Δικηγορικό Σύλλογο για τα χθεσινά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Έντονη αντίδραση και από τον Δικηγορικό Σύλλογο για τα χθεσινά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

“Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Είναι αυτονόητο ότι σε ένα κράτος δικαίου οι λειτουργίες απονομής της Δικαιοσύνης εντός των δικαστηρίων προϋποθέτουν συνθήκες ασφαλείας και προστασίας όλων των συμμετεχόντων. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το νόμο. Για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρέος να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα.

Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία. Προκαλούν σε όλους τους πολίτες με δημοκρατική ευαισθησία αλγεινή εντύπωση. Η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο συνιστά όχι μόνον προσβολή, αλλά και σωματική βλάβη. Τέτοιες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής είναι απερίφραστα καταδικαστέες.

Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει από τώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διαφυλαχθεί στο μέλλον η ασφάλεια όσων συμμετέχουν υπό λειτουργηματική ιδιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και όσων παρευρίσκονται στα δικαστήρια.

Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με μείζονες κοινωνικές προεκτάσεις, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter