Έντονη αντίδραση Κοτζιά για δηλώσεις Ταγιάνι: Δεν ξαναγράφεται η ιστορία!

Έντονη αντίδραση Κοτζιά για δηλώσεις Ταγιάνι: Δεν ξαναγράφεται η ιστορία!

Στριμωγμένη η Ν.Δ. από τις δηλώσεις του στελέχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Για επιδίωξη κάποιων να ξαναγραφτεί η ιστορία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τοποθετούμενος στην επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής για τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α.Ταγιάνι σχετικά με την ΠΓΔΜ. Αντίθετα «στριμωγμένη» εμφανίστηκε η Ν.Δ που προσπάθησε υποβαθμίσει τις δηλώσεις του στελέχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και ή ίδια.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, «ζούμε σε εποχές που διάφοροι γράφουν τη ιστορία με τους τον δικό τους τρόπο. Η ιστορία είναι ένα πεδίο μάχης που πρέπει να διδάσκεται και να χρησιμοποιείται ως σχολείο και όχι ως φυλακή για να φυλακίζει κάποιος το πνεύμα του». Διευκρίνισε επίσης ότι «υπάρχει ήδη γραπτή διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Ταγιάνι από τον αντιπρόεδρο του ΕΚ Δημήτρη Παπαδημούλη και ο κ. Κατρούγκαλος είναι σε διαρκή συνεννόηση με τους ευρωβουλευτές».

«Ναι μεν αλλά» από την Ν.Δ αφού ο Γ. Κουμουτσάκος προσπάθησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις Ταγιάνι. Όπως είπε «έχουν ειπωθεί χειρότερα από ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και του κόμματος της Αριστεράς». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και δεν υφαρπάζεται. Είμαι βέβαιος ότι κ. Ταγιάνι από τη νέα του θεσμική θέση θα σεβαστεί τις αποφάσεις όλων των διεθνών οργανισμών, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως FYROM».

Ως ευκαιρία για να ασκήσει κριτική στην ηγεσία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας αξιοποίησε την υπόθεση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος εγκαλώντας τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα γιατί βοήθησε «να αναδειχθεί πρόεδρος ΕΚ ένας από την πλευρά Μπερλουσκονικού συστήματος εξουσίας». Πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ο. Κωνσταντινόπουλος μίλησε για «προκλητικές δηλώσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter