Έντονη απάντηση του Νίκου Παππά στον Παπανούτσο για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων

Έντονη απάντηση του Νίκου Παππά στον Παπανούτσο για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων

Την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά προκάλεσε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Αντώνη Πανούτσου στο liberal.gr, στο οποίο ο τελευταίος ισχυριζόταν ότι το υπουργείο του “δεν έχει ψηφιοποιήσει την δουλειά του”.

Σε επιστολή του προς τον δημοσιογράφο, ο Νίκος Παππάς εξηγεί πως το υπουργείο “έχει αναπτύξει ήδη πλήρως τη λειτουργία του συστήματος για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή”, προσθέτοντας πως μόνο από τη μείωση χρήσης χαρτιού και μελανιού, το υπουργείο θα εξοικονομήσει 6% ως 7% από τις λειτουργικές του δαπάνες για φέτος.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Παππά:

«Διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιό σας, που φιλοξενείται στο liberal.gr και το οποίο έχει ως τίτλο: “Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που δεν έχει ψηφιοποιήσει τη δουλειά του”.

Θεωρώντας πως η κριτική σας είναι καλόπιστη και εμπίπτει στην αναγκαία λειτουργία του Τύπου σχετικά με τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου, θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι η αναγκαία αυτή κριτική είναι –όσον αφορά το προαναφερθέν άρθρο- απολύτως αβάσιμη.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες σας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) έχει αναπτύξει ήδη πλήρως τη λειτουργία του συστήματος για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή. Μόνο από τη μείωση χρήσης χαρτιού και μελανιού, το υπουργείο μας θα εξοικονομήσει 6% ως 7% από τις λειτουργικές του δαπάνες για φέτος. Δεν αναφέρομαι στην εξοικονόμηση εργατοωρών, που είναι επίσης σημαντική.

Η χρηματοδότηση της επέκτασης του προγράμματος σε όλο το δημόσιο, που φτάνει τα 22,5 εκατ. ευρώ, έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018. Ο διαγωνισμός για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης ξεκινά εντός του Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το δημόσιο θα εξοικονομεί μέσα από την ψηφιοποίησή του 400 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η συνολική εξοικονόμηση πόρων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι θα υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας και ακριβής αξιολόγηση, με επακόλουθο τη βελτίωση των διαδικασιών. Θα παρακαλούσα για τη δημοσίευση της επιστολής αυτής, ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν ακριβή εικόνα για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Νίκος Παππάς

Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης»

Ακολουθεί το επίμαχο κείμενο του Αντώνη Πανούτσου:

“Το όνομα δεν καταγράφηκε από την ιστορία. Ο χρόνος ναι. Ήταν η η γόνιμη περίοδος της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ όταν ένας άγνωστος πασόκος προσέθεσε στην ελληνική γλώσσα το «θεσμικό πλαίσιο». Ένα λήμμα είχε προστεθεί στο λεξιλόγιο και εκατοντάδες χιλιάδες παραστάσεις στα μέλη των μελλοντικών επιτροπών.

Αφού άλλο πράγμα ήταν η Βουλή να περάσει ένα νόμο και η αστυνομία μια διάταξη και άλλο να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ικανοποιεί τον λαό. Άιντε να γίνει η επιτροπή, άιντε να συνεδριάσει, άιντε να προσκληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, άιντε αν ψηφιστεί ο νόμος, άιντε να πέσει στο ΣτΕ, ένα καλό «θεσμικό πλαίσιο» μπορούσε να θρέψει μια οικογένεια για 10 χρόνια. Τα θεσμικά πλαίσια και οι επιτροπές τους ήταν το μεγαλύτερο δώρο του ΠΑΣΟΚ στην παραγωγικότητα. Κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε αγνοήσει ο διάδοχος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικήw, Νίκος Παππάς που παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για παρουσίαση μελέτης για την ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα ανακοίνωσε μια ακόμα ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή. Την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τις «Αναπτυξιακές επιδράσεις των επενδύσεων στην ευρυζωνικότητα, η περίπτωση της Ελληνικής Οικονομίας, μετά την αύξηση της ταχύτητας και του δείκτη πρόσβασης στο διαδίκτυο». Μιας μελέτης που εκπονήθηκε από επιστημονική επιτροπή του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Όλα σε άψογα πασοκ ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να ρυθμίσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες ευρυζωνικές υπηρεσίες με υψηλές ταχύτητες, σε όλη την επικράτεια, και με χαμηλό κόστος». Τώρα πιο θα είναι το θεσμικό πλαίσιο και τι υψηλές ταχύτητες θα επιτευχθούν από έναν υπουργό που υπόσχεται «ταχύτητες μεγαλύτερες των 100 MPS», όπως αναφέρονται τα MBPS στο κείμενο που κάλυψε την επίσκεψη του Νίκου Παππά στο Επιμελητήριο δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι ταχύτητες που μπορεί να πετύχει ένα κόμμα που σιχαίνεται κάθε τεχνολογική πρόοδο. Το οποίο όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί Wi-Fi ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε γράψει σε tweet «Αν δείτε πρωί-πρωί, ανέργους, μισθωτούς, συνταξιούχους κ άστεγους να πανηγυρίζουν, υπάρχει λόγος. Δωρεάν Wi-Fi από τον Σαμαρά! Θλιβερή ένδεια…».

Οι δηλώσεις του Νίκου Παππά αξίζουν τόσο όσο το να υπόσχεται broadband connection και στην ίδια ομιλία να λέει ότι στο υπουργείο του έχουν «ήδη ξεκινήσει δράσεις για την ψηφιοποίηση του, με στόχο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα». Δηλαδή να ομολογεί ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν έχει αξιωθεί να ψηφιοποιήσει την δουλειά του.

Ένα κόμμα που οι περισσότεροι για να κάνουν reset στο κομπιούτερ τραβάνε την πρίζα από τον ντουί δύσκολα πιάνει τα 100 MBPS. Τις 100 επιτροπές όμως δεν τις χάνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter