Έντονη δυσαρέσκεια κατά Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση Θάνου

Έντονη δυσαρέσκεια κατά Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση Θάνου

Η δυσαρέσκεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι εξαιρετικά μεγάλη. 

Δείγμα αυτής εκφράστηκε με την απαντητική επιστολή της Επιτρόπου Ανταγωνισμού κ. Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κ. Θάνου και την κ. Καμπαλούρη, απαντώντας και εξ ονόματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

Όμως διαπιστώνουμε ότι η δυσαρέσκεια είναι έντονη και από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού σε δημόσιες δηλώσεις τους. Συγκεκριμένα ο, μέχρι προ 3 ημερών, επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Tomasso Valletti, στις 22 Αυγούστου έδωσε τα συγχαρητήριά του μέσω twitter στον διορισθέντα πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κ. Ιωάννη Λιανό. 

Στο κείμενό του, χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα, συμπεριέλαβε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επεσήμανε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης Θάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πραγματικά άσχημος. Ο κ. Λιανός ευχαρίστησε τον κ. Valletti χωρίς να σχολιάσει, φυσικά, το σχόλιο περί του χειρισμού της υπόθεσης Θάνου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε….

Το γεγονός της αποδοκιμασίας των χειρισμών της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν των δικαστικών εξελίξεων, θέτει και τον νέο προεδρο, τον κ. Λιανό, σε μια ιδιαίτερη θέση αμφισβήτησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς ο διορισμός του θεωρείται ως αμφιλεγόμενος, λόγω της βίαιης και παράνομης απομάκρυνσης της προηγούμενης διοίκησης. Και αυτό θα τον ακολουθεί σε όλη την θητεία του, όσο διαρκέσει αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter