Ρώσικη ρουλέτα στο Μαξίμου για την Μενδώνη

Ρώσικη ρουλέτα στο Μαξίμου για την Μενδώνη

Έντονο παρασκήνιο εδώ και μερικά 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη και με «αντικείμενο» πλέον την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και με δεδομένη την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να προστατευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (μην ξεχνάμε την εντολή προς του δημοσιογράφους της ΕΡΤ με αφορμή την παρουσία του στην Ικαρία), η θέση της υπουργού «τρίζει». 

Θα μείνει ή θα φύγει; 

Φαίνεται πως οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργού διχάζονται αφού άλλοι επιμένουν στη διατήρηση της υπουργού ώστε να μη φανεί η κυβέρνηση πως υποχωρεί στην λαϊκή οργή, στο αίτημα φορέων και κομμάτων αλλά κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ για απομάκρυνση της Λίνας Μενδώνη, ενώ άλλοι θεωρούν την παραίτησή της ως μονόδρομο.

Προφανώς οι τελευταίοι θεωρούν πως μια παραίτηση μπορεί να μετριάσει την οργή και να κατευνάσει τα πνεύματα ενώ θα φαίνεται και πως είναι η «μόνη πολιτικά υπεύθυνη» στην υπόθεση.

  • Εκείνοι που εισηγούνται την παραίτηση/απομάκρυνση της υπουργού -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
  • Αντίθετα, η πλευρά της υπουργού διά της ειδικής συμβούλου της και γνωστής, Άννας Παναγιωταρέα εισηγείται το αντίθετο.

Η Ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, Άννα Παναγιωταρέα, φέρεται να προτείνει την παραμονή της υπουργού στη θέση της.

Ωστόσο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου –δηλαδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- δεν φαίνεται να έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, αφού όλα πρέπει να έχουν πάρει το δρόμο τους έως την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής όλο το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας έχει λειτουργήσει σε μια κατεύθυνση απενοχοποίησης πιθανών ευθυνών του πρωθυπουργού και γι αυτό και η προσπάθεια να μην κυκλοφορήσουν φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να ρίξουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ή και στους ηθοποιούς ελπίζοντας πως κάποιο άλλο θέμα θα μπορούσε να απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Όπως και να ‘χει η παρουσία της κυρίας Μενδώνη στην κυβέρνηση φαίνεται πως έχει τεθεί σοβαρά στη συζήτηση, ελπίζοντας πως θα εκτονωθεί η κατάσταση.

Είναι ίσως μια θέση που δεν ικανοποιεί την υπουργό αφού μάλλον δεν θεωρεί τον εαυτό της κύριο υπεύθυνο της όλης κρίσης…

Η κυβέρνηση «κερδίζει χρόνο» με προσπάθεια αντεπίθεσης

Την ίδια ώρα, έντονα θορυβημένο από την έκταση του ελληνικού #metoο και την εμπλοκή πολλών «δικών μας παιδιών» το Μαξίμου από το πρωί επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να περάσει στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr το Μαξίμου από το πρωί ζητά από τα υπουργεία να του στείλουν εσπευσμένα προτάσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων ενώ η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών, αφού κάλυψε πλήρως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προανήγγειλε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη.

Η συζήτηση  δεν θα γίνει για την έκταση, για παράδειγμα, της παιδοφιλίας, ακόμη και των βιασμών αλλά και των κακοποιητικών συμπεριφορών σε μεγάλες ομάδες της κοινωνίας τα οποία συνέβαιναν επί σειρά ετών με τους διάφορους εμπλεκόμενους και ανευθυνο-υπεύθυνους να χαριεντίζονται μεταξύ τους στα ΜΜΕ με δηλώσεις περί αξιοκρατίας και λοιπά παρόμοια και να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης ακόμη και στο κράτος αλλά για το ύφος του δημόσιου διαλόγου.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν τα… όργανα στη ΝΔ: Παραίτηση Μενδώνη ζητά η Βόζεμπεργκ (Ηχητικό)

Διαβάστε επίσης: Το «καρφί» του Πλεύρη κατά Μενδώνη για τον Λιγνάδη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter