Έντονος προβληματισμός για την έγκριση αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη

Έντονος προβληματισμός για την έγκριση αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη

Ο Αραβικός σύνδεσμος καταδικάζει τα όσα ψήφισε η πλειοψηφία του τουρκικού κοινοβουλίου, που ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ενώ οι Ιταλοί δείχνουν προβληματισμένοι για αυτήν την εξέλιξη.

«Η ψήφος του τουρκικού κοινοβουλίου για την Λιβύη αυξάνει τις εντάσεις, σε ένα ήδη δραματικό πλαίσιο. Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρότεινε η Ιταλία γίνεται όλο και πιο σημαντική, για να ζητήσουμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν το εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να σιγήσουν τα όπλα και να ξαναποκτήσει την φωνή της η πολιτική», τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρίνα Σερένι.

Παράλληλα, ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε, με ανακοίνωσή του, την έγκριση από την Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη. Η ενέργεια αυτή θεωρείται ότι «προωθεί τη συνεχιζόμενη σύγκρουση» στη Λιβύη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου επισημαίνουν ότι στηρίζουν την πολιτική διαδικασία και ότι θεωρούν πως μια διευθέτηση της κρίσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση της ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter