Εντοπίστηκε φυτεία με 750 δενδρύλλια κάνναβης – Συνελήφθη 35χρονος μετά από καταδίωξη

Εντοπίστηκε φυτεία με 750 δενδρύλλια κάνναβης – Συνελήφθη 35χρονος μετά από καταδίωξη

Απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων διένυσαν, περπατώντας μέσα σε δάσος της Αιγιαλείας, κοντά στον ποταμό Σελινούντα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, για να εντοπίσουν φυτεία με 750 δενδρύλλια κάνναβης, που ήταν σε ιδιαίτερα δύσβατη και απόκρημνη περιοχή.

Μετά τον εντοπισμό της φυτείας, ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο δάσος, όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 35χρονο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο Αλβανοί.

Ειδικότερα, μετά τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, για την καλλιέργεια φυτείας με δενδρύλλια κάνναβης στην Αιγιαλεία, οργάνωσαν επιχείρηση για τον εντοπισμό της.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν, έπειτα από πολύωρη πεζοπορία, να εντοπίσουν τη φυτεία.

Όμως, όταν πλησίασαν στο σημείο έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο και ένα ακόμη από τα άτομα που αναζητούνται, οι οποίοι είχαν κατασκευάσει ένα πρόχειρο παρατηρητήριο για να επιβλέπουν την φυτεία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο δάσος, όπου τελικά συνελήφθη ο 35χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φυτεία καλλιεργείτο σε έκταση τριών στρεμμάτων, εκτεινόμενη σε διάφορα επίπεδα, ενώ δίπλα υπήρχαν δέντρα και βλάστηση που παρείχαν φυσική κάλυψη.

Επίσης, ο 35χρονος και οι δύο συνεργοί του, είχαν φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα και είχαν αναπτύξει υπέργειο λάστιχο ποτίσματος, μήκους 200 μέτρων, ώστε να αντλούν νερό από κοντινή πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από την Πυροσβεστική ένα ελικόπτερο τύπου «Σούπερ Πούμα», ώστε να μεταφερθούν τα δενδρύλλια.

Όμως, όταν το ελικόπτερο έφθασε πάνω από την απόκρημνη περιοχή, ο πιλότος δεν μπορούσε να το κρατήσει με ασφάλεια σταθερό, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η φόρτωση των δενδρυλλίων, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους αστυνομικούς μέχρι το σημείο όπου μπορούσαν να φθάσουν αυτοκίνητα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter