Εντοπίστηκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Εντοπίστηκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Στην ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται πως προέβη η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil κάτι το οποίος αναμένεται να δημιουργήσει νέες αναταραχές στην περιοχή.

Την ανακάλυψη αυτή δημοσιοποίησε στο ιταλικό «Agenzia Nova» μια κυπριακή πηγή υψηλού επιπέδου στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019 που διεξάγεται στο Κάιρο, η οποία ωστόσο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη. Η ίδια η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την νέα της αυτή μεγάλη ανακάλυψη.

«Το κοίτασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Zohr αλλά έχει παρόμοιο αποθεματικό», δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το Agenzia Nova.

Ναυτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ετοιμάζει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου μια νέα μεγάλη ναυτική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», αναπτύσσοντας πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα, στις 20 Φεβρουαρίου, οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει την αποστολή δεύτερου πλοίου για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Κύπρου.

Η τουρκική πλευρά έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της για γεωτρήσεις ακόμη και σε ύδατα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ανεβάζοντας έτσι την ένταση στην περιοχή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter