Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της οικογένειας από την Κρήτη – Ανασύρθηκαν δύο σοροί (Photos)

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της οικογένειας από την Κρήτη  – Ανασύρθηκαν δύο σοροί (Photos)

Το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι και το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στη Μεσαρά εντοπίστηκε πριν από λίγο.

Δυστυχώς μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν δύο σοροί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όχημα εντοπίστηκε περίπου 1-2 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε γίνει η μοιραία κλήση από την 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη η οποία είχε καλέσει τις αρχές και ζητούσε βοήθεια.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε στο ποτάμι, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που έσκαβαν οι Αρχές, και είναι καλυμμένο με νερό, λάσπη και καλαμιές. Εντοπίστηκε έπειτα από 35 περίπου ώρες ερευνών.

Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν με ιμάντες να ανασύρουν το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Αγνοούμενοι είναι ο νεαρός Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα και η μητέρα των δύο γυναικών Μαρία Χατζηπάνου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα το πρωί, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης υπογράμμισε τις δυσκολίες που έχουν καταστήσει ανέφικτο ως τώρα τον εντοπισμό των ανθρώπων: το δύσβατο της περιοχής και τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Στο δήμου Φαιστού, με εστίαση στο Γεροπόταμο, συμμετέχουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 υπαλλήλους. Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές διασώστες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ, ενώ σήμερα δύτες πρόκειται να βουτήξουν εντείνοντας τις έρευνες κάτω από το νερό.

Από νωρίς το πρωί πλωτά και εναέρια μέσα ερευνούσαν σχολαστικά την περιοχή, ενώ ειδικευμένοι δύτες βουτούσαν στα νερά των εκβολών του Γεροπόταμου, αναζητώντας τους αγνοούμενους. 

Οι τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου αυτοκινήτου βρίσκονταν το βράδυ του Σαββάτου σε γλέντι στις Μοίρες. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, αποφάσισαν να φύγουν για το σπίτι τους στο Λασίθι. Ο φουσκωμένος Γεροπόταμος όμως τους παρέσυρε και από τότε αγνοούνται τα ίχνη τους.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter