Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» από το Μιράζ του Γιώργου Μπαλταδώρου

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» από το Μιράζ του Γιώργου Μπαλταδώρου

Την ώρα που ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταίο του κατοικία, γινόταν γνωστό ότι βρέθηκε ο καταγραφέας πτήσεων, δηλαδή το «μαύρο κουτί» του Μirage 2000-5.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αλλά και τα στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας έχουν εντοπίσει την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης. Το σήμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες εκπέμπεται από τον ασύρματο πομπό του Crash Recorder από βάθος 800 μέτρων.

Το Crash Recorder είναι ένα από τα τουλάχιστον τρία καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5. Το καταγεγραμμένο υλικό αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής του μοιραίου Mirage.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της επιτροπής που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται το βίντεο από τις κάμερες του Μirage που ακολουθούσε το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος του Γιώργου Μπαλταδώρου. Φως στα αίτια θα ρίξει και η κατάθεση του πιλότου του δεύτερου Mirage.

Όπως έχει γίνει γνωστό στη θόλωση που είχε δημιουργηθεί από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα δυο Mirage 2000-5 εισήλθαν μαζί ως ανοιχτός και όχι ως κλειτός σχηματισμός. Πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι «έχασα τον 1» το Mirage με τον Γιώργο Μπαλταδώρο δηλαδή. Εν συνεχεία, και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

Πηγή:onalert.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter