Εντοπίστηκε η μηχανή των δραστών που εκτέλεσαν τον Σκαφτούρο

Αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας έχει προκαλέσει η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι κουκουλοφόροι που γάζωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας, ενώ βρίσκονταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δράστες επέβαιναν σε δυο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Αφού «γάζωσαν» με καλάσνικοφ το σπίτι όπου ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος, διέφυγαν με τις μηχανές. Η μια, όμως, από τις μηχανές παρουσίασε πρόβλημα και έτσι οι δράστες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν στη διασταύρωση Χασιάς με Στεφάνι.

Μάλιστα, φέρονται να προσπάθησαν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τα κατάφεραν και η αστυνομία εκτιμά πως είτε πέρασε αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε, είτε κρύφτηκαν στο δάσος μέχρι να βρουν μέσο διαφυγής.

Πως σχεδιάστηκε η εκτέλεση

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και ήταν «επαγγελματίες». Μάλιστα, εκτιμάται ότι σχεδίαζαν για καιρό το «χτύπημα», επιλέγοντας να επιτεθούν σε μία στιγμή που ο Γιάννης Σκαφτούρος θα ήταν χαλαρός περνώντας οικογενειακές στιγμές.

Οι ένοπλοι εκτιμάται ότι γνώριζαν ότι θα πάει μαζί με την οικογένειά του για τις πασχαλινές διακοπές στο εξοχικό σπίτι του, οργανώνοντας πως θα επιτεθούν αλλά κυρίως πως θα διαφύγουν. Οι δράστες είχαν σταθμεύσει τις μηχανές τους σε μικρή απόσταση από το εξοχικό του 55χρονου. Οι τρεις πήδηξαν από τον εξωτερική περίφραξη και βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού και από απόσταση 10 μέτρων άρχισαν να «γαζώνουν» τον πρώην βαρυποινίτη όπου βρισκόταν στο τραπέζι μαζί με την οικογένειά του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι πυροβόλησαν περίπου 15 φορές. Όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν προέρχονται από Καλάσνικοφ και μεταφέρθηκαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.».