Εντοπίστηκε το σκάφος με τους 200 πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Εντοπίστηκε το σκάφος με τους 200 πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Εντοπίστηκε όπως όλα δείχνουν το σκάφος που μετέφερε 200 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σενεγάλη προς την Ισπανία.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, Ισπανοί διασώστες, που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του στον Ατλαντικό  εντόπισαν σήμερα ένα σκάφος στο οποίο επέβαινε ένας ίδιος αριθμός ανθρώπων,

Διαβάστε επίσης: Σκάφος με 200 πρόσφυγες αγνοείται ανοιχτά των Καναρίων Νήσων – Ανάμεσά τους πολλά παιδιά

«Το αεροσκάφος» που ήταν αρμόδιο για την έρευνα «εντόπισε ένα σκάφος που φαίνεται να είναι αυτό που αναζητούσαμε γιατί από αέρος, (οι διασώστες) είδαν ότι ενδέχεται να επέβαιναν στο σκάφος περίπου 200 άτομα», είπε, προσθέτοντας ότι ένα σκάφος αναχώρησε από τα Κανάρια Νησιά για να τους σώσει.

Για τον εντοπισμό του πλοιαρίου, το οποίο φαίνεται ότι χάθηκε πριν από μία εβδομάδα, και των επιβαινόντων έχουν κινητοποιηθεί εδώ και μέρες ισπανικά σωστικά συνεργεία, ενώ σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης να δηλώνει στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe, πως στην έρευνα συμμετέχει και ένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ομάδα αλληλεγγύης Walking Borders, το αλιευτικό που μετέφερε τους πρόσφυγες, απέπλευσε στις 27 Ιουνίου από το Καφουντίν, παραλιακή πόλη στη νότια Σενεγάλη, που απέχει περίπου 1.700 χιλιόμετρα από την Τενερίφη. Το Efe μεταδίδει ότι μέσα στο πλοίο βρίσκονται πολλά παιδιά, ενώ αγνοούνται ακόμη δύο αλιευτικά που μετέφεραν δεκάδες ανθρώπους, ωστόσο γι’ αυτά είναι ελάχιστες οι διαθέσιμες πληροφορίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο την Ελένα Μαλένο της Walking Borders, αναφέρει πως το ένα μεταφέρει περίπου 65 επιβαίνοντες και το άλλο έως 60. Συνολικά, μαζί με το άλλο σκάφος, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται ξεπερνάει τους 300.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter