Έντουαρντ Σνόουντεν: Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks φαίνονται αυθεντικές

Έντουαρντ Σνόουντεν: Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks φαίνονται αυθεντικές

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της, έκρινε σήμερα ότι τα αρχεία της CIA που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks μοιάζουν «αυθεντικά» και είναι «μεγάλη υπόθεση», με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Σνόουντεν έγραψε ότι ακόμη εξετάζει το υλικό που δημοσιεύει ο ιστότοπος, αλλά «μοιάζει αυθεντικό» και είναι «πράγματι μεγάλη υπόθεση».

Ο Σνόουντεν ζει στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί άσυλο, από το 2013, όταν διέφυγε από τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη του εύρους της κατασκοπείας της NSA σε διεθνές επίπεδο.

Ακόμη, ο Σνόουντεν είπε πως το γεγονός ότι η CIA έχει παραβιάσει την ασφάλεια «των iOS/Android» και όχι απλά ιστοτόπων ή εφαρμογών που κρυπτογραφούν επικοινωνίες είναι «πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Εξάλλου, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και συμβασιούχοι αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επίσης έκριναν ότι τα έγγραφα πιθανότατα είναι αυθεντικά.

Ένας συμβασιούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με πολύχρονη εμπειρία στα εργαλεία για τις εισβολές σε συστήματα και δίκτυα, επισήμανε ότι τα έγγραφα περιέχουν ακριβείς όρους, οι οποίοι αναφέρονται σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter