Εντυπωσιακές αυξήσεις συντάξεων για σημαντική κατηγορία ασφαλισμένων

Εκκαθαριστικά συντάξεων που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Τάσο Πετρόπουλο

Ακόμη και κατά 2000 ευρώ μηνιαίως θα αυξηθούν συντάξεις ασφαλισμένων κυρίως στα παλιά τραπεζικά ταμεία όπως το ΤΑΛΠΙΤ (της Ιονικής Λαϊκής τράπεζας πχ) διότι κατέβαλαν πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και με τον υπολογισμό βάσει του ν.Κατρούγκαλου προκύπτει τεράστια θετική προσωπική διαφορά.κατέθεσε μάλιστα και σχετικά εκκαθαριστικά (τα οποία σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά.) Συνολικά θα αυξηθούν οι συντάξεις 620.000 παλαιών συνταξιούχων, όπως και προ τριών εβδομάδων είχε αποκαλύψει το Documento.

Μιλώντας στη Βουλή για το θέμα ο κ.Πετρόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις είναι που οι συντάξεις που παράγονται από το νόμο 4387 είναι καλύτερες και πιο αυξημένες απ' αυτές που παράγονταν με τον προηγούμενο νόμο. Γι' αυτό το λόγο έχω εξηγήσει ότι 620.000 από τις παλιές συντάξεις έχουν ήδη αύξηση… Ερχόμαστε τώρα στα παραδείγματα: 8 συνταξιοδοτικές περιπτώσεις, οκτώ αποφάσεις χορήγησης νέων συντάξεων. Με το παλιό σύστημα 466 €, σήμερα είναι 614 € με το νέο σύστημα ( παρακαλώ για τα πρακτικά αυτά). Άλλη απόφαση. Με το παλιό σύστημα 514 €, τώρα γίνεται 638 €. Άλλη σύνταξη με το παλιό σύστημα 537 €, τώρα γίνεται 682 €. Άλλη σύνταξη με το παλιό σύστημα 535 €, με το νέο τρόπο 705 € - που ρίχνει τις συντάξεις, που λέτε εσείς. Σύνταξη 1.557 € με το παλιό, 2.973 € με τον νέο. Αποδεικνύει την ανταποδοτικότητα. 1.400 € πάνω. Σύνταξη 1.368 € με το παλιό, 3.386 € με το νέο -διπλασιασμός και πάνω - διότι πραγματικά οι εισφορές που κατέβαλε αυτός ο ασφαλισμένος ήταν πολύ υψηλές και παίρνει δικαίως, όπως λέγατε, ότι πρέπει να παίρνει παραπάνω σύνταξη και αποδεικνύεται και με αυτή την απόφαση χορήγησης σύνταξης. Άλλη περίπτωση 1.473 € με το παλιό σύστημα, 2.983 € με το τωρινό. Στοιχεία δεν θέλατε; Τόσο καιρό δεν λέγατε για στοιχεία; Σας δίνω τα στοιχεία. Και η τελευταία απόφαση 1.294 € με το παλιό σύστημα, 2.843 € με το νέο σύστημα - πάνω από διπλασιασμό."

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.