Εντυπωσιακές εικόνες από το φράγμα που θα ξεδιψάσει την Πάτρα (Photos)

Ένα πολύ μεγάλο τεχνητό έργο, που αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Πάτρας, αλλά και περιοχών στη βορειοδυτική και δυτική Αχαΐα, προχωρά, επιτέλους, με καλύτερους ρυθμούς.

Το περίφημο φράγμα του ποταμού Πείρου και του παραπόταμου Παραπείρου, σε συνδυασμό με την τεχνητή λίμνη Αστερίου (θα κατακλύσει το ερειπωμένο χωριό Τόσκες, στις νότιες περιοχές της πεδιάδας των Φαρρών), δημοπρατήθηκε το 2005, ξεκίνησε έναν χρόνο μετά η κατασκευή, όμως τα πολλά προβλήματα που υπήρξαν και κυρίως η οικονομική κρίση στη συνέχεια, ανέστειλαν τις εργασίες και φυσικά την ολοκλήρωση του έργου, που είναι αρχικού προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα πλέον, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και συναρμόδιων Υπουργείων (Περιβάλλοντος και Υποδομών), το έργο μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης, που θα αναδείξει παράλληλα και μια άλλη διάσταση του έργου, καθώς κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει έναν οικοτουριστικό προορισμό.

Στις αεροφωτογραφίες φαίνεται η εντυπωσιακή πρόοδος των έργων και μια πρώτη εικόνα του πώς θα είναι η περιοχή μετά την ολοκλήρωση του έργου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.